HTC One SV získává Android 4.2 Jelly Bean a Sense 5

37

Bez tří dnů je tomu přesně rok, co HTC představilo model One SV, který lákal především na podporu sítí LTE. Výbavou se jedná o model spadající spíše do střední třídy, proto vcelku překvapí, že pro něj výrobce přichystal ještě jednu významnou aktualizaci, která celé prostředí promění.

HTC One SV bylo představeno v listopadu loňského roku a na náš trh se podívalo již v lednu letošního roku. Z počátku model vzbuzoval spíše rozpaky a to především kvůli vysoké ceně a pak také nasazením zastaralého Androidu 4.0 Ice Cream Snadwich. Ve výbavě se nicméně nacházel poměrně výkonný procesor, 1 GB RAM, 4,3palocvý displej s průměrným rozlišením či 5megapixelový fotoaparát. Lákadlem byla též podpora LTE.

Připomeňte si: Recenze HTC One SV – Drahá óda na LTE

HTC One SV - oficiální fotografie

Postupem času se model dočkal aktualizace na Android 4.1 Jelly Bean, konkrétně během letošního jara. Nyní pro něj HTC překvapilo aktualizaci na Android 4.2.2 Jelly Bean, a One SV se tak stává třetím loňským modelem (po One X a One X+), který Android 4.2 dostává. Paradoxně lépe vybavený One S novější verzi již nedostane. Majitelé One SV se mohou těšit nejen na novější Android, ale také na přepracované prostředí Sense 5, které přináší obrazovku BlinkFeed, na které si lze nechat stylově zobrazit informace s podporovaných webů, kalendáře či Facebooku. Dále přibude také lišta s rychlým nastavením, kterou stáhnete tahem dvěma prsty.

HTC One SV

Aktualizace započala v Chorvatsku a během následujících dnů a týdnů by měla dorazit do dalších evropských zemí. Šíří se formou OTA, tudíž stačí zavítat do nastavení, O produktu a zde již zvolit položku Softwarové aktualizace. Před stažením se ujistěte, že jste připojení k Wi-Fi, neboť celá aktualizace má 431,05 MB, na což by mnohým nemusel stačit limit mobilního internetu. Vlastníte-li HTC One SV, dejte nám do diskuze vědět, zda již na váš kus dorazil novější Android.

Technické parametry HTC One SV

Kompletní specifikace
Konstrukce128 × 66,9 × 9,2 mm, 122 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD 2, 4,3" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Plus MSM8930, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: Adreno 305
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor1 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:31 hodin
Dostupnostleden 2013, 11 000 Kč

Zdroje: fonearena.com, twitter.com

Diskuze ke článku
Snekac
Aktualizace dorazila už včera :-)
Majitel One S
Tak to mi poser ....
prretorrian
Aktualizace vcera a maximalni spokojenost :-) ted uz jen doufat na aktualizaci android 4.3
ivan
Je to trápne aby one S ko nedostalo aktualizáciu, keď "slabšie" SV dostalo :/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze