HTC One SV se 4,3palcovým displejem dorazí do ČR

7

Začátkem listopadu byl světu představen model One SV, avšak s nejistou globální dostupností. Dnes však HTC potvrdilo, že se HTC One SV dostane na globální trhy, včetně České republiky.

HTC One SV se tváří jako telefon vyšší třídy. Spadá do řady One a písmeny v názvu budí pocit, že nějak navazuje na model One S. Také displej nabízí úhlopříčku 4,3 palce. Že telefon nemíří až tak vysoko prozradí hned několik věcí. Začít můžeme rozlišením displeje, které činí jen 800 x 480 pixelů, což už dnes nikoho neohromí. Dále je tu fotoaparát s 5 megapixely. Zvládá ale záznam FullHD videa.

HTC One SV - oficiální fotografie

O procesor se stará Qualcomm Snapdragon S4 se dvěma jádry a taktem 1,2 GHz. K ruce mu je operační paměť RAM o velikosti 1 GB a grafický akcelerátor Adreno 305. Výkonově tak lze model One SV přirovnat k modelu 8S. Interní úložiště se zastavilo na hodnotě 8 GB, nicméně nechybí slot pro paměťové karty. Radost vám udělá datová výbava, kde nechybí HSDPA, Wi-Fi a také LTE. To však u nás velké využití mít nebude.

Menší zmatky panují kolem operačního systému. V listopadu při představení, byl model One SV oznámen s Androidem 4.1 Jelly Bean a prostředím Sense 4+. Bohužel dnešní tisková zpráva tvrdí, že při startu prodeje nabídne model One SV starší verzi 4.0 Ice Cream Sandwich. Tuto skutečnost nám potvrdilo i samo HTC. Naštěstí je potvrzena aktualizace na Android 4.1, avšak termín oznámen nebyl.

O dostupnosti či ceně na českém trhu prozatím nepadlo ani slovo. Před měsícem jsme cenu odhadovali na 10 500 Kč. Doufejme však, že HTC zvolí příznivější a konkurence schopnější cenu.

Technické parametry HTC One SV

Kompletní specifikace
Konstrukce128 × 66,9 × 9,2 mm, 122 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD 2, 4,3" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Plus MSM8930, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: Adreno 305
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor1 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:31 hodin
Dostupnostleden 2013, 11 000 Kč

Zdroj: TZ HTC

Diskuze ke článku
Hans
vyplatí se spíš HTC One SV, nebo One S?
Mirek D.
Htc spadlo něco na hlavu ne? Ty ceny jsou strašné na to že se jim nedaří... :/
Martin
Jako obvykle Htc vydalo předražený telefon a ještě k tomu s mizerným rozlišením. S takovou se z těch propadů nikdy nedostanou.
Tony
Tí ktorí kritizujú napíšte aj prečo je mizerný za takú cenu. A rozlíšenie sem nedavajte, SGS2 malo tiež mizerné rozlíšenie na to, že to bol high-end, inak za tu cenu lepší procesor oficiálne nezožniete, fotoaparát je tiež kvalitný, displej taktiež.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze