HTC láká na chystanou novinku One (M9)+ (6× aktualizováno)

17

Tchajwanské HTC na veletrhu MWC 2015 v Barceloně představilo svou novou vlajkovou loď One (M9). Ta nepřináší příliš inovací a jde tak spíše o příjemnou evoluci. Již nyní se však spekuluje, že má výrobce v rukávu vylepšenou verzi One (M9)+. K představení by mělo dojít již v dubnu v Pekingu.

Aktualizováno 2. 4. 2015

HTC dnes vypustilo další tři reklamní bannery, pomocí kterých láká na nově chystaný model. Lze si povšimnout, že klade důraz na displej, kde se očekává QHD rozlišení, čtečku otisků prstů a také precizní zpracování bočních tlačítek. Jak hlásají samotné materiály níže, představení proběhne již příští týden, konkrétně 8. dubna v Pekingu.

Aktualizováno 30. 3. 2015

@upleaks přináší další fotografii očekávaného HTC One (M9)+. Jde o detailní záběr spodní části čelní strany novinky. Můžeme tak vidět mírně zaoblené boky, jeden z reproduktorů a především čtečku otisků prstů, která bude umístěna na ideálním místě pod displejem.

Aktualizováno 27. 3. 2015 – 07:45

Na internet se dostalo ještě několik snímků chystané novinky, které ukazují nejenom design telefonu, ale také vnitřní výbavu. Všimnout si můžeme hardwarového tlačítka, 5,2palcového displeje a velkého prostoru nad a pod displejem. HTC zvolilo QHD rozlišení a čipset od MediaTeku, konkrétně 6795T, což je nový čipset, který má šlapat na paty Snapdragonu 810. RAM činí 3 GB a interní paměť přes 22 GB.

Nové snímky

Aktualizováno 25. 3. 2015 – 12:20

Po sérii spekulací se zdá, že vše spěje ke kýženému cíli a tedy oficiálnímu představení modelu One (M9)+. HTC dnes prostřednictvím čínské sociální sítě Weibo zveřejnilo pozvánku, ve které láká na představení nového telefonu se sloganem „More than One“, což značí, že by mělo ukázat něco více než běžný model One (M9). Na pozvánce je také vidět zadní strana novinky a potvrzuje se také duální fotoaparát. Hlavní však nabídne rozlišení 20,7megapixelů a sekundární pro měření hloubky ostrosti 2,1 megapixelů. Čelní kamerka pak oslní 13 megapixely. K představení dojde 8. dubna v Pekingu.

Známé a pravděpodobné specifikace

  • Rozměry: 144,6 × 69,7 × 9,6 milimetrů
  • Displej: 5,2 palce, QHD rozlišení
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 810
  • Paměť: 32 GB, podpora paměťových karet, 3 GB RAM
  • Fotoaparáty: zadní 20,7 megapixelů + sekundární 2,1 megapixelů, čelní 13 megapixelů
  • čelní stereo reproduktory
  • Baterie: 2 840 mAh
  • Data: Wi-Fi, 3G, 4G, Bluetooth 4.1, GPS, GLONASS

Aktualizováno 25. 3. 2015 – 9:20

Potvrzení ze strany HTC jsme se prozatím nedočkali, nicméně @OnLeaks vypustil do světa video, na kterém ukazuje údajně chystaný model One (M9)+ ze všech stran. Zde je však nutné podotknout, že jde pouze o uměle vytvořenou maketu. To však nic nemění na faktu, že si lze udělat poměrně dobrý obrázek o tom, jak by novinka mohla vypadat.

Aktualizováno 23. 3. 2015

Na Twitter účtu @OnLeaks se objevily další informace týkající se HTC One (M9)+. Potvrzen byl ve statusu displej s úhlopříčkou 5,2 palce. Nově se však dozvídáme také rozměry, které mají činit 150,9 × 72,5 × 10,15 milimetrů. Pro porovnání uveďme, že klasický a již představený model One (M9) má rozměry 144,6 × 69,7 × 9,6 milimetrů. Stejný zdroj také uveřejnil snímek modelu One (M9)+ se srovnáním s modelem One (M9). Za povšimnutí stojí fakt, že větší z modelů disponuje nejen čtečkou otisků prstů, ale také dvěma fotoaparáty na zadní straně.

HTC One (M9) a One (M9)+

Aktualizováno 19. 3. 2015

Po necelých dvou týdnech o sobě opět dává vědět případná vylepšená varianta HTC One (M9). Nově se dozvídáme o tom, že název nebude obsahovat slovo Plus, ale pouze znaménko +. Unikají také hned dvě fotografie, na kterých můžeme vidět čelní stranu a bok. Povšimněte si zejména čtečky otisků prstů, která se nachází pod displejem a rozděluje průduchy hlasitého reproduktoru. Spekuluje se také o datu představení. Údajně by vše mělo proběhnout již zkraje druhého čtvrtletí roku 2015.

Původní informace z 6. 3. 2015

Informace unikly na čínské sociální síti Weibo a přinesly rovnou dvojice fotografií údajného HTC One (M9) Plus. To by mělo v prvé řadě nabídnout větší displej s úhlopříčkou 5,2 palce. Poprvé dojde u telefonu HTC na WQHD (2 560 × 1 440 pixelů) rozlišení. V útrobách telefonu se má nacházet procesor MediaTek MT6795 s osmi jádry nebo Snapdragon 810, což bude spíše volba pro západní trhy.

TIP! Kráska, kterou už známe: video a první dojmy z HTC One (M9)

HTC One (M9) Plus

Změny jsou viditelné na zadní straně, kde je nové lemování fotoaparátu a dvojitá přisvětlovací LED dioda. V případě pamětí se změny udát nemají a tak se očekává 3 GB RAM 32GB interní úložiště. Samozřejmostí jsou čelní stereo reproduktory, jistým překvapením pak čtečka otisků prstů. Doufejme, že ji HTC pojme lépe než kdysi u modelu One Max. Více informací v tuto chvíli není známo.

Zdroje: stiri-telefoane.mobilissimo.ro, phonearena.com, twitter.com, pocketnow.com, weibo.com, fonearena.com, news.mydrivers.com, gforgames.com

Diskuze ke článku
OV
Tento telefon bude dostupný pro Čínu a jeho blízké státy, podle všeho se HTC chystá rozšířit modelovou řadu exkluzivně pro Čínu... Uvnitř bude Mediatek, podle všeho verze pro EMEA a NA měla mít S810...
Satai
Podobné rumory kolovaly i krátce po uvedení M8
Richy
Ty čárky v rozích už jsou vážně trapný. Udělal to apple a zas ho následují ostatní.
Vladimir Woloďka Petija
Vladimir Woloďka Petija
Boze ten snimac odtlackov je hrozne nizko, to sa nebude pouzivat, lebo sa ten telefon sa ti vysmykne z ruky. Skoda.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze