HTC One (M8) bude nahrazeno modelem M8s se Snapdragonem 615

4

HTC tento týden představilo svou novou vlajkovou loď. Ta je přímým nástupcem loňského modelu One (M8). Jeho životní pouť však zcela nekončí. Bude pokračovat v mírně pozměněné podobě jako One M8s.

Vlajkové lodě jednotlivých výrobce se často těší nejen dlouhé podpoře, ale také delšímu životnímu cyklu. Však například již dva roky staré HTC One (M7) je stále v prodeji. Na podobnou šňůru se může těšit také loňský model One (M8), který před pár dny dostal nástupce v podobě One (M9). Loňská vlajková loď bude dle informací od zastoupení HTC pro země Beneluxu pokračovat v mírně pozměněné podobě.

HTC One (M8)

Design zůstane zřejmě stejný, ale hlavní změna se odehraje pod kapotou. Jelikož chystané HTC One M8s nebude hrát prim, změní se procesor. Současný Snapdragon 801, který najdeme u One (M8), bude nahrazen o něco slabším Snapdragonem 615. U něj ale lze vyzdvihnout 64bitovou architekturu a případně osm jader ve složení 4+4, kdy druhá čtyři se starají o úsporu energie ve chvílích, kdy telefon nevykonává náročné operace. Odhad ceny budoucího HTC One M8s činí 499 €, což je přibližně 13 500 Kč.

Zdroje: tweakers.net, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
A to má aký význam? Každý si kúpi buď M8 alebo M9 a po tej M8s ani pes neštekne... Nechápem logiku tohto počinu... ale kto chce kam pomôžme mu tam :)
Martin Mach
Martin Mach
Naposledy upraveno: 5. 3. 2015 13:40
V HTC si jsou možná vědomi faktu, že právě M8 by mohlo být pro nové One jedním z velkých konkurentů. Nedělá to podobně také Apple? Teda co se týče stažení starších produktů z trhu.

Ale jak už bylo poznamenáno, staré zboží stejně na skladech zůstane. Pochybuju, že je bude HTC po prodejcích nějak vyžadovat. Celé mi to nějak nedává smysl -_-

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze