HTC otočilo a znovu slibuje update pro Desire (aktualizováno)

12

Vlajková loď výrobce HTC pro rok 2010, model Desire, jenž teprve před pár týdny oslavil své první narozeniny, se zřejmě nedočká aktualizace na Android 2.3 Gingerbread. Alespoň takto se nechalo slyšet britské zastoupení HTC i navzdory tomu, že formware s Androidem 2.3 je v pokročilém stádiu svého vývoje.

Aktualizováno 15.6.2011 16:00

HTC mění svoje prohlášení doslova ze dne na den. Včerejší oznámení vyvolalo mezi vlastníky modelu Desire velkou vlnu nevole a HTC na ni, zdá se, reaguje. Na své britské Facebook stránce uveřejnilo HTC prohlášení, že update na Android 2.3 Gingerbread přeci jen bude. Děkujeme čtenářům v diskuzi za upozornění. Otázkou je, zda se jedná o reakci na nevoli zákazníků nebo jen předchozí prohlášení bylo chybné.

HTC Desire - oficiální fotografie
TIP: Čtěte Recenze HTC Desire a Froyo 2.2: jaký je telefon s novou verzí OS?

Původní text článku z 15.6.2011 09:00

HTC již dříve uvedlo, že i starší vlajková loď, která svoji funkční výbavou nepatří do starého železa a krátce před psaním tohoto článku oslavila jednoleté výročí, obdrží aktualizace na Android 2.3. Potvrdili nám to osobně rovněž zástupci HTC na tiskové konferenci v Barceloně. HTC ale náhle otočilo. Prostřednictvím svého zastoupení ve Velké Británii sdělilo, že pro nepřekonatelné problémy ukončuje svoji práci na "perníku" pro toto zařízení. Přesněji řečeno cituji původní zdroj.

"S politováním musíme oznámit, že naši technici velmi tvrdě pracovali v posledních měsících na aktualizaci na Android Gingerbread 2.3 pro HTC Desire s implementací prostředí Sense. Byli jsme však nuceni vývoj ukončit, a to kvůli nedostatku paměti, což znemožňuje implementaci Gingebreadu."

Já osobně si myslím, že by byla cesta jak implementovat Gingerbread, jednou z možných variant by bylo použití starší verze Sense. Ostatně za jedno je i komunita uživatelů na XDA, kteří sdílejí podobný názor. Ostatně neoficiálních a poměrně dobře fungujících neoficiálních ROM s touto verzí Androidu je již pro Desire několik. Znamená to tedy definitivní konec nadějí majitelů Desire na oficiální aktualizaci na Android 2.3? Vypadá to, že ano.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Vlastik80
Jen tak dál... Jak se říká "no comment" ... :(
Raiden_cz
Si delaj kozy? At dou s timhle do hajzlu... zajimavy ze neofiko romky na 2.3 na desire fungujou...
jojak
divne, halvne ze galaxy mini bude mat 2.3-sice to je samsung ale ja tak
Jan Pospíšil
Jan Pospíšil (* mobilenet.cz)
Problém je v HTC Sense nástavbě. V aktuálních verzích zabírá tolik prostoru, že se tam opravdu možná nevejde. To ale samozřejmě HTC neomlouvá.

Minimálně nemuseli na jaře slibovat, že update bude. Je opravdu nezodpovědné už po roce odepisovat high-end model.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze