HTC má za sebou podle předběžných čísel úspěšné čtvrtletí

Zdá se, že se finanční situace HTC konečně obrací a firma, která se musela potýkat s obrovskými ztrátami, se konečně odrazila od dna. Naznačují to alespoň předběžné finanční výsledky za první čtvrtletí, podle kterých byl tchajwanský výrobce mobilních telefonů v mírném zisku.

Podle neauditovaných údajů bylo HTC za první tři měsíce tohoto roku v zisku 360 milionů tchajwanských dolarů (11,8 milionů dolarů) při příjmech 41,52 miliard tchajwanských dolarů (1,3 miliardy dolarů). To sice není na tak velkou firmu mnoho, nicméně za stejné období loňského roku bylo HTC ve ztrátě 1,88 miliardy tchajwanských dolarů (60 milionů dolarů) při příjmech 33,12 miliard tchajwanských dolarů (1,06 miliardy dolarů).

HTC One (M9)
HTC One M9

TIP: Recenze HTC One M9 – špičková výbava v luxusním balení

Tato čísla jsou o něco horší než v předchozím čtvrtletí, ale i tak se jedná o druhé čtvrtletí v řadě, kdy je HTC v zisku, a to po třech letech, které bylo ve ztrátě. Nová vlajková loď HTC One M9 přitom může tlačit zisk HTC směrem vzhůru. Zveřejněná čísla jsou však zatím pouze předběžná a finálních údajů bychom se mohli dočkat až v květnu.

Zdroje: investors.htc.com, reuters.com, androidcentral.com, pocketnow.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze