HTC je na tom nejhůře za osm let, zisk klesl meziročně o 91%

35

Tchajwanské HTC vydalo zprávu, která reflektuje finanční výsledky za čtvrté čtvrtletí roku 2012. Mnoho důvodů k radosti výrobce ani fanoušci nemají. Výrobce je na tom totiž nejhůře za posledních 8 let.

Nebudeme dlouho chodit kolem horké kaše. Oproti poslednímu čtvrtletí v roce 2011 se HTC v zisku propadlo o 91% na současnou jednu miliardu tchajwanských dolarů, což je v přepočtu zhruba 670 miliónů korun. Zmínit můžeme také jednu nelichotivou zajímavost. HTC totiž vykázalo nejnižší zisk od roku 2004. Snížily se také příjmy. Aktuálně činí 60 miliard tchajwanských dolarů, v přepočtu přibližně 40 miliard korun. Ještě ve třetím čtvrtletí přitom příjmy byly nad hladinou 70 miliard tchajwanských dolarů.

Peter Chou, CEO HTC

K výsledkům se krátce vyjádřil také Peter Chou, CEO společnosti. Uvedl, že konkurence je pro HTC aktuálně velmi silná a přináší nevídané inovace. Zároveň poukázal na fakt, že konkurence dává mnohem více financí do marketingu. Ten se HTC loni opravdu nedařil a mimo jiné proto došlo na tomto postu k personální změně.

Plány HTC do budoucna jsou jasné. V plánu na rok 2013 je hned několik modelů, mnoho z nich bude spadat mezi nejvyšší třídu, kde je tradičně velká marže. Na HTC je, aby dokázalo i drahé přístroje prodat. Vzhledem k oblíbenosti HTC i na českém trhu nezbývá než doufat, že se nastolený rychle klesající trend podaří v tomto roce zastavit a HTC neskončí v červených číslech podobně, jako například Nokia.

Zdroje: techcrunch.com, htc.com

Diskuze ke článku
Rýpálek
Mohou si za to sami, kdyz se podivate na pomer ceny/vykonu toho co nabizeji... Pak dobre jim tak...
Kdo s cim zachazi...
Posik
Můžou a ještě k tomu Sense, který taky čím dál tím víc ten systém brzdí
fjung
Ked prisiel na trh S2 do boja vyslali Sensation. Nikto nemozem byt prekvapeny kto prehral. Prisla s3 do boja vyslali One X...prehrali, vysli o par mesiacov este One X+... Pokial nespravia skutocne "kladivo" , ale sa budu vzdy len dotahovat s oneskorenim pol roka tak to bude len horsie.... A to nehovorim o tych cenach. Ked chceli s tabletom HTC Flyer dobit svet...s tou cenovkou za tak slaby produkt...Tiez by som radsej nosil HTC vo vrecku nez Samsung...Ale za svoje peniaze chcem co je podla mna to najlepsie na trhu...Ked som kupoval S2...sensation to nebolo....A ak budu opominat vymenitelne karty tak u mna vo vrecku neskonci urcite nic od nich...
borin7
Souhlas s gotys

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze