HTC Grip: fitness náramek pro náročné sportovce

Představit alespoň něco, co si můžete připnout na zápěstí a spárovat se svým mobilním telefonem je zkrátka povinnost pro každého výrobce, který chce v mobilním světě něco znamenat, HTC nevyjímaje. Čím se bude snažit zaujmout jeho sportovní náramek nazvaný Grip?

V první řadě se jedná o přítomnost GPS, která by společně s krokoměrem měla zajistit větší přesnost snímání pohybu. Takováto kombinace není prozatím příliš obvyklá a přítomná spíše v dražších hodinkách.

HTC Grip na oficiálních obrázcích.

Dál už toho náramek moc neumí: nabízí monochromatický 1,8" displej, který je ohebný a má rozlišení 32 × 160 pixelů. Náramek má proprietární operační systém, kterému stačí 16 MB vnitřní paměti a 8 MB RAM. Vedle GPS patří do nabídky senzorů ještě gyroskop, G-senzor, kompas a také senzor světla. Propojení s telefonem probíhá přes Bluetooth 3.0 a vyšší, nabíjení pak přes USB kabel. Baterie má kapacitu 100 mAh, která vydrží 2,5 dne v pohotovosti anebo 5 hodin se zapnutou GPS.

HTC Grip v akci.

K výčtu schopností ještě zmiňme odolnost IP 57 a vibrační upozorňování. Náramek bude spolupracovat s aplikací a ekosystémem Under Armour. Začne prodávat ve třech velikostech na amerických trzích, o zbytku světa ještě není rozhodnuto, stejně tak jako o finální ceně.

Technické parametry HTC Grip

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, odolnost: IP57
Pásekumělý, vyměnitelný: ne, zapínání: jiný
DisplejPMOLED, 1,2" (32 × 160 px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: ?
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
PaměťRAM: 8 MB, vnitřní paměť: 16 MB, paměťové karty: ne
Akumulátor100 mAh, nabíjení: ?
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze