HTC Desire: Nexus One v rouše beránčím

8

HTC právě v Barceloně představilo nový vlajkový model s operačním systémem Android. Funkčně jakoby z oka vypadl známému Google Nexus One, tudíž se můžeme těšit na špičkový 3,7 palcový AMOLED displej, 1GHz procesor, 5 Mpx fotoaparát a další funkce. Budete si jej přát i vy?

Tchajwanské HTC představilo v Barceloně tři novinky, z nichž ta nejvybavenější nese označení Desire. Dříve byl tento model znám také po jménem Bravo. Novinka přináší stejnou výbavu, jako známý Nexus One od Googlu, který se také vyrábí v továrnách HTC. Pojďme se podívat, co nové HTC Desire přinese.

Rozměry 119 x 60 x 11,9 milimetrů plně zapadají do průměru a jsou velmi podobné těm, které jsme měli možnost vidět u Nexusu One. To samé platí i o mírně vyšší hmotnosti 135 gramů. Designově se Desire povedl a celkově lze říct, že se jedná o další z elegantních a pohledných přístrojů tohoto tchajwaského výrobce.

HTC Desire pohání rychlý procesor Snapdragon s taktem 1 GHz, kterému asistuje 576 MB RAM a 512 MB ROM paměti, kterou lze pochopitelně rozšířit pomocí paměťových karet. Přední stranu telefonu si pro sebe pochopitelně zabítá velký dotykový AMOLED displej s uhlopříčkou 3,7 palce a kapacitní dotykovou technologií. Operačním systémem je Google Android 2.1, ale jak je u HTC zvykem, i zde se můžeme těšit na nástavbu HTC Sense, přinášející množství praktických funkcí přímo na domovskou obrazovku.


HTC Desire - oficiální fotografie

Co se multimédií týče, prim hraje 5 Mpx fotoaparát s autofocusem, LED diodou a detekcí obličejů. Samozřejmostí pak je hudební a video přehrávač, FM rádio a další funkce, které lze dále rozšiřovat o nové aplikace z Android Marketu. Potěší 3,5 mm Jack pro připojení vlastních sluchátek, což je ale u HTC a mnoha dalších výrobců samozřejmostí. Nechybí ani další prvky povinné výbavy, jako například A-GPS, Wi-Fi, HSDPA, Bluetooth 2.1 a další. A jaký je tedy rozdíl mezi HTC Desire a Google Nexus One? Prvně jmenovaný údajně postrádá aktivní potlačování hluku, FM rádio a optický joystick, což by měly být jediné podstatné rozdíly ve výbavě. Děkujeme čtenářům v diskuzi za doplnění.


HTC Desire - oficiální fotografie

O dostatečnou výdrž se bude starat Li-Ion akumulátor o kapacitě 1400 mAh, který by měl Desire udržet na příjmu až 14 dní nebo 400 minut hovoru. V reálném provozu v sítích 3G samozřejmě budeme rádi, poku se s výdrží telefonu dostaneme na dva dny.

HTC Desire by se mělo začít prodávat v 2. čtvrteltí 2010. Cena ani dostupnost pro ČR zatím nebyly zveřejněny.

Technické parametry HTC Desire

Kompletní specifikace
Konstrukce119 × 60 × 11 mm, 135 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 3,7" (480 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 952), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S1 QSD8250, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 200
PaměťRAM: 576 MB, vnitřní paměť: 512 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostkvěten 2010, 10 500 Kč
Diskuze ke článku
LK
Rozdilu je nekolik. Jednak aktivni potlacovani hluku, druhak zmineny HTC Sense, za treti misto trackballu bude ta bezdotykova vecicka a za ctvrte mechanicka tlacitka na predku.
mental.disease
HTC Desire má FM radio. Nexus One nie
filip
Zdravim do ktereho dne se bude prodavat Desire?
diky
martin
chtěl bych se zeptat jestli opravdu podporuje 3G síť protože v místech kde 3G je mi to píše H díky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze