HoloLens by mohly dorazit už příští rok

6

Jedním z počinů Microsoftu, který letos vzbudil asi největší zájem, je kromě „desítek“ také systém pro propojení virtuální reality a skutečnosti s názvem HoloLens. I když to původně vypadalo na raný prototyp, uvedení je blíž, než se zdálo.

CEO Microsoftu Satya Nadella poskytl BBC rozhovor, ve kterém se věnoval budoucnosti firmy v kontextu uvedení Windows 10. Při tom také zaznělo pár zajímavých slov o holografických brýlích HoloLens. V této souvislosti mluvil Nadella o „V1“, tedy jejich první verzi, která by se k vývojářům měla dostat „během příštího roku“. Celkově je projekt HoloLens plánován na pět let.

Microsoft HoloLens

Jestli se tak chystáte na předobjednávku ve svém oblíbeném e-shopu, nemusíte nikam spěchat. Produkt ještě potřebuje doladit a jeho uvolňování pro širokou veřejnost bude probíhat postupně. Zároveň ale budí naděje, co se týče využití mimo firmy a vědu. „Součástí DNA Microsoftu je, že propojuje svět podnikání a zábavy. Třeba takové Windows byly vždy vhodné jak pro nejnáročnější podnikové aplikace, tak pro hráče. A tuto filozofii bychom rádi přenesli i na tento produkt. Jakmile bude venku vývojářská verze, s pomocí širšího týmu vyzkoumáme, kam by se mohlo využití brýlí posunout,“ komentoval Nadella.

TIP! Vyzkoušeli jsme Microsoft HoloLens: s hologramy všude kolem

Pro masivní nasazení bude ale rozhodující cena, která prozatím zůstává neznámá. Jediná potvrzená informace z Microsoftu zní, že HoloLens budou dražší než jejich herní konzole, která stojí zhruba 400 dolarů, tedy asi 10 tisíc korun bez daní a cel.

Zdroje: bbc.co

Diskuze ke článku
Tyler
Cenu jsem kdesi zahlédl 500-600 dolarů... A alza je má třeba s odhadovanou cenou 15000 korun a to bylo super.
Kuba
Až to půjde do prodeje, tak za toto lidé Microsoftu utrhnou ruce!!
Var-G
Co je lepší na hry, Oculus Rift, nebo HoloLens ? Já budu virtuální realitu využívat na letecké hry DCS, FSX, tak prosím poraďte.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze