Holografické zážitky přes HoloLens půjde sdílet

2

Bruce Harris z Microsoftu se rozpovídal o schopnostech připravovaných HoloLens. Dotkl se ožehavých otázek, jako je výdrž na baterie nebo velikost zorného pole, zmínil také velice zajímavou možnost sdílet holografické zážitky mezi více uživateli.

Začněme obvyklou otázkou, kterou si pokládáme v případě každého mobilního zařízení: kolik to vydrží? HoloLens mají na jedno nabití baterie fungovat 5,5 hodiny, tato doba se však může zkrátit až na 2,5 hodiny, pokud musí grafická jednotka vykreslovat náročné scény. Nejsou to sice nijak přesvědčivá čísla, ale s takovýmto zařízením asi nikdo celý den pracovat nebude. Důležitější je fakt, že i když jsou HoloLens chlazeny pasivně, nedochází k jejich přehřívání.

Microsoft HoloLens

Padla i zmínka i o zorném poli. To si máme představit jako patnáctipalcový monitor vzdálený asi 30 cm. I zde je to otázka kompromisu – vyrobit přístroj s lepšími parametry by nebyl problém, avšak za cenu drastického navýšení ceny a snížené výdrže.

A na závěr to nejzajímavější. Jednu scénu bude moci sledovat i více uživatelů přes místní server nebo cloud. Každý tak uvidí totéž, ale z odlišné perspektivy a s odlišnými možnostmi pro ovlivnění scény. To se bude hodit nejenom při týmových poradách, ale například při prezentacích pro klienty.

Zdroje: microsoft-news.com, microsoft-news.com, microsoft-news.com

Diskuze ke článku
ANO
Ten FOV vypada dost spatne:( Na tom by meli vyrazne zapracovat.
Matěj Adámek
Matěj Adámek
Je škoda, že hologramy nepůjdou vidět přes celé brýle a bude tam vidět ten 'konec' hologramu... Snad to ještě nějak spraví

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze