Hodinky Pebble Time na Kickstarteru: peníze získaly během okamžiku

18

Pebble je společnost, která začala svůj život na serveru Kickstarter, díky kterému dokázala financovat své první chytré hodinky. Společnost se na tuto službu nyní znovu vrátila s novými hodinkami Pebble Time, které doslova během chvíle splnily svůj cíl vybrat 500 000 dolarů a momentální stav je dokonce mnohem vyšší, aktuálně už je vybráno již přes 2,5 milionů dolarů.

Pebble Time

Pebble je jedním z největších a zároveň to byl také jeden z prvních hráčů na poli chytrého nositelného příslušenství. Svůj život započal na službě Kickstarter, díky které se na světlo světa dostaly chytré hodinky Pebble. Společnost na své kořeny nezanevřela a na Kickstarter se vrátila – tentokrát s hodinkami Pebble Time. Ty mají zbrusu nový barevný e-paper displej, jsou mnohem tenčí a mají předělaný design. Jsou odolné proti vodě a dokážou vydržet na jedno nabití až 7 dní.

TIP: Chytré hodinky Pebble nyní podporují Android Wear

Hodinky dostaly také mikrofon pro zadávání příkazů. Zakladatel společnosti Pebble stojí za jednoduchostí a Pebble Time disponují funkcí Timeline, tedy časovou přímkou, na které se vám zobrazují veškeré proběhlé a nastávající události. K ovládání se používají tři boční tlačítka, kterými se pohybujete prostředím nahoru, dolů a potvrzujete volby. Toto Timeline prostředí se má dostat i na předchozí modely Pebble a Pebble Steel. Mikrofon je v hodinkách použitý k odpovídání na notifikace nebo tvorbu poznámek. Hodinky jsou navíc plně voděodolné.

Pebble Time

Hodinky jsou o 20 % tenčí a mají v pase pouze 9,5 milimetrů. Ke každým hodinkám dostanete silikonový pásek, který ale není problém vyměnit díky 22mm uchycení, takže můžete použít váš oblíbený pásek. Zajímavostí je také univerzální chytrý port pro příslušenství, který dovolí výrobcům třetích stran vytvářet různé senzory a příslušenství přímo pro hodinky. Ze začátku jsou hodinky dostupné ve třech barvách – bílá, červená a černá.

Pebble Time

„Během vývoje chytrých hodinek jsme narazili na velký problém – aplikace jsou velmi nepraktickým způsobem, jak ovládat vaše chytré hodinky. Čím více aplikací jsme měli, tím pomalejší byly jak samotné hodinky, tak i čas, než jsme se dostali k informacím, které jsme potřebovali,“, prozradil člen týmu, který za hodinakmi Pebble Time stojí. Z funkcí ještě můžeme zmínit konstantně zapnutý barevný displej, tichý alarm, sledování spánku nebo například podporu spousty dalších jazyků.

Pebble Time

Jestli si chcete hodinky předobjednat (dorazit mají v květnu), musíte zaplatit minimálně 179 dolarů (5 200 korun s DPH). Standardní cena bude činit 200 dolarů, tedy 5 900 korun s DPH. Další možnosti nákupu například více kusů najednou naleznete na oficiální Kickstarter stránce, kde najdete i další doplňující informace.

Zdroje: kickstarter.com, pocketnow.com, techcrunch.com

Diskuze ke článku
Radek Vlasák
Radek Vlasák
Až mě překvapila rychlost a plynulost animací. Po designové stránce to není žádný zázrak, ale pořád lepší než první verze. Asi se vykašlu na celé čekaní nějakého použitelného android wear.
DNA
Můj skromný názor: vlastním Pebble Steel, ale k těmhle příšerně a odpudivě vypadajícím hodinkám by mě "upgradovat" nedonutili ani kdyby mě týden mučili plamenem. Do dnešního dne jsem měl za nejošklivější Apple Watch...
yannick
Jedine LG G WATCH R a je to skoro za stejne penize
Standa
Možná se mi to jen zdá, ale vzhled mi silně připomíná vietnamské digitálky z konce osmdesátek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze