HERE Mapy pro Android se blíží, unikla první beta verze

14

Propracované mapové podklady HERE Maps od finské Nokie, se již brzy ukážou na telefonech a tabletech s Androidem. V těchto dnech unikla na internet první beta verze a oficiální vydání by tak mohlo být za dveřmi.

Minulý měsíc jsme vás informovali, že aplikace HERE Mapy dorazí na telefony s Androidem. Nyní unikla na malou chvíli beta verze této aplikace, která bude fungovat na všech telefonech, které fungují na Androidu 4.0 či novějším. Základní výhodou map HERE je možnost stahovat si podklady do telefonu a následně využívat mapu i navigaci bez nutnosti využívat internet. Například mapové podklady USA zaberou 4,7 GB. V případě České republiky však počítejte jen s několika sty MB.

HERE Mapy

Ke správné funkci je zapotřebí se zaregistrovat a vytvořit si účet, případně využít možnost přihlášení skrze váš Facebook. Na výběr je mnoho různých zobrazení od klasického, přes satelitní, dopravní a také zobrazení linek hromadné dopravy. Využít lze noční režim, který se může aktivovat také automaticky. Při navigaci se hodí také upozornění na překročení rychlostního limitu. K navigaci si lze stáhnout také hlasového asistenta a k dispozici by měla být i česká varianta. Moderní navigační aplikaci nemůže chybět ani snadná možnost hledání zajímavých míst v okolí.

HERE Mapy Nokia nejprve vydá zřejmě jen pro telefony a wearables Samsung, jak již bylo oficiálně oznámeno. Na ostatní telefony s Androidem se tak mapy dostanou zřejmě až později.

Zdroje: androidpolice.com

Diskuze ke článku
Nightmare
Konečně pořádná navigace na android. Tohle mi po odchodu od Nokie chybělo nejvíc
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Naposledy upraveno: 1. 10. 2014 16:11
Je / bude možné v HERE mapách nastaviť XY prechodných bodov a pracovať s nimi? Nie som si istý, ale zdá sa mi, že na WP to možné nebolo a nastaviť sa dala len trasa od A do B.
Mimochodom, chýba vám v článku odkaz na tú aplikáciu ;)

EDIT:
Vyskúšal som ju a musím povedať, že majú ešte čo robiť. Nastavenia takmer žiadne, možnosť prechodných bodov neexistuje, hlasová navigácia v slovenskom jazyku chýba a mapy tiež nie sú úplne presné.
ramazo
Neviem, či to bude fungovať na všetkých zariadeniach. Mne na Asus Fonepade píše, že aplikácia je nekompatibilná.
n7610
Aplikace fungovala do včerejšího dne , dnes nefunguje ale můžete změnit nastavení datumu třeba o měsíc zpět a aplikací nainstalovat ale je to zbytečného proto ze když vrátíte datum tak opět nefunkční . Takže už se těšíme na ostrou verzi :-).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze