HERE mapy od Nokie mapují 49 tisíc budov, více než Google

5

Nokia přináší další konkurenční výhodu nejen pro Windows Phone. Do HERE map přidává i mapy interiérů budov a rovnou přitom výrazně dává na frak Googlu. Zatímco Google dosud zmapoval zhruba 10 tisíc budov, Nokia jich už zvládla takřka pětkrát víc. V tuto chvíli má zmapováno 49 tisíc budov v 45 zemích včetně České republiky.

Nokia zveřejnila na svém blogu infografiku, ze které vyplývá, že s výjimkou Afriky má mapy vnitřních prostor, které označuje jako Venue Maps, na všech kontinentech. Celkem se jí podařilo zmapovat plochu o rozloze 415 milionů čtverečních metrů, což odpovídá ploše 77 000 fotbalových hřišť. Neomezuje se přitom pouze na obchodní centra, obchody, letiště a nádraží, ale zmapovala i sportovní komplexy, musea, ZOO, kasína a další.

Každého čtvrt roku přibývá dalších 1000 zmapovaných budov. Takové budovy jsou na venkovní mapě označeny modrou ikonkou připomínající budovu. Při mapování se přitom Nokia nespoléhá pouze na plány budov, ale vysílá i své HERE týmy, aby na místě ověřily skutečný stav. Pokud má budova více pater, zmapována jsou všechna.

Do mapy přidala Nokia důležité body zájmu jako jsou bankomaty, eskalátory, různé obchody, čísla bran na letištích nebo toalety. K uživatelskému komfortu přispívá i kromě mezinárodně srozumitelných ikon i barevné kódování a další jemné detaily.

Tip: S Google Maps 6.0 se už v budovách neztratíte

Různé barvy představují různé kategorie. Například zelená představuje restaurace, fialová obchody s oblečením a žlutá kina. Pokud kliknete na jedno z těchto míst, budete mít přístup k jeho adrese, telefonnímu číslu, i k emailové adrese, pokud jí provozovatel poskytl.

Vyzkoušeli jste si už nové Venue Maps? Myslíte si, že jsou lepší, než ty od Googlu? Podělte se o svou zkušenost v diskuzi.

Zdroje: conversations.nokia.com, wpcentral.com, nokiapoweruser.com

Diskuze ke článku
kotlik
Njn ... tohle má Nokia dobře propracované a jejich navigace a mapy opravdu patří k absolutní špičce.
mumo
Musea? :P i vy jedni deutsche šprechti :D
wailord
Rád bych vyděl ty zmapované budovy na Antarktidě. ;)
fero
By mě zajímalo co na to řeknou odpůrci Nokie ted, který výrobce dělá nejlepší inovace

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze