Nokia vylepšila své mapy pro Lumie 920 a 820. Co nového umí?

Finský výrobce včera představil novou 3.0 verzi svých Nokia map, které dorazí na přístroje Lumia 920 a Lumia 820 s Windows Phone 8. Uživatelé se mohou těšit na offline mapy, propojení s automobilovou hlasovou navigací a nabídnou i navigaci v interiérech budov.

Zatímco předchozí verze nabídla pouze on-line mapy a off-line použití bylo k dispozici pouze u navigace Nokia Autem, nově bude možné sthovat a poté brouzdat všemi mapami v režimu offline i přímo v Nokia mapách, s možností zabrousit online pro nejnovější informace a detaily o tom kterém místě.

Vylepšena byla také navigace Nokia Drive, kterou nyní můžete spustit přímo z Nokia map. Stačí zobrazit detail místa, zvolit volbu navigovat a navigační aplikace Nokia Autem se automaticky spustí. Kromě automobilové hlasové navigace, kterou Nokia nabízí již mnoho let, je dostupná i navigace pro chodce, která ve Windows Phone chyběla. Posledním vylepšením je možnost vcházet do interiérů určitých budov a navigovat se v nich. Nokia zmapovala 18 tisíc unikátních budov ve 40 zemích světa, které jsou plně interaktivní.

Nové Nokia Mapy můžete stahovat v oficiálním obchodě Windows Phone, ale jen pokud máte Nokie Lumia s Windows Phone 8. Pro telefony ostatních výrobců k dispozici nejsou, tyto aplikace jsou exkluzivně pro Nokie.

Zdroje: wmpoweruser.com