Gresso Radical R1: Android zabalený do titanu

4

Na dnešním trhu se nachází nespočet různých telefonů, které se od sebe liší jen v drobnostech. O to více jsou ceněny různé speciální edice. Na tomto poli je vcelku známá společnost Gresso. Ta nyní připravila chytrý mobilní telefon s Androidem, jehož tělo je zhotoveno z titanu.

Celé jméno telefonu zní Gresso Radical R1. Na první pohled by na něm nebylo nic zvláštního. Hranatý telefon, zdá se z kovových materiálů. Ty však nejsou ledajaké. Jedná se o titan třídy 5, jehož výroba zabere moderním strojům celých 9 hodin. Z titanu jsou například také tlačítka pod displejem. Ten má mimochodem 4,5 palce a rozlišení 960 x 540 pixelů. Na zadní straně se nachází lisované logo výrobce. To může být dokonce ze zlata. 18Karátové zlato je označeno jako model Radical R2 a bílé zlato jako Radical R3.

Gresso Radical R1 - oficiální fotografie

Hodnotné materiály se podepsaly na hmotnosti, která se vyšplhala na 219 gramů. Zbylé rozměry činí 138 x 69 x 12 milimetrů. Operační systém Android 4.1.2 Jelly Bean pohání dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz a 1 GB RAM. Interní 4GB úložiště lze rozšířit paměťovými kartami. Doplnit můžeme, že nechybí 8megapixelový fotoaparát s možností záznamu FullHD videa.

Gresso Radical R1 je vyráběn v limitované edici 999 kusů, přičemž na zadním krytu nechybí informace o tom, jaký v pořadí je právě váš kousek. Uvedení modelu proběhlo v Rusku, kde se prodává za 55 000 rublů, což je v přepočtu necelých 34 000 Kč.

Zdroje: gsmarena.com, gresso.com

Diskuze ke článku
Scarab
Tělo špičkové a "věčné", ale uvnitř pravděpodobně současná, tj. zmetková elektronika, která po pár letech odejde. Jinými slovy drahý nesmysl.
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Prečo majú tieto "luxusné" kúsky vždy takú úbohú výbavu?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze