Google zlepší vyhledávání na mobilních zařízeních

Mobilní průmysl v posledních letech roste, a tak se jeden z největších vyhledávacích gigantů rozhodl tomuto trendu přizpůsobit. Google zveřejnil statistiky, kde uvádí, že v deseti zemích vyhledávají lidé informace více na mobilních zařízeních, než na klasických desktopech. Klíčové jsou dvě zmíněné země, totiž USA a Japonsko.

Google je bezesporu jeden z nejrozšířenějších vyhledávacích serverů na světě. Je tedy logické, že chce své služby zdokonalovat tak, aby co nejvíce vyhověly požadavkům dnešní doby. A ty jsou jasné. S rozmachem mobilních technologií mají uživatelé tendence tyto technologie více využívat, a tak často použijí například mobilní telefony či tablety k vyhledání potřebných informací.

Vyhledávání Google

Ve statistikách se objevilo deset zemí, kde je vyhledávání na těchto zařízeních četnější, než na samotném desktopu. Největšími z těchto zemí jsou USA a Japonsko, které jsou hlavními kolébkami mobilního trhu, a je jasné, že zde budou mobilní technologie nejvíce využívány. Ostatní země si Google nechává pro sebe.

Vzhledem k tomuto průlomu se Google rozhodl, že více přizpůsobí své vyhledávací služby mobilním zařízením, které jsou momentálně pro toto použití trochu krkolomné. V budoucnu plánuje algoritmus vyhledávání podstatně zjednodušit a uživateli mobilního vyhledávače nabídne jednoduchou matici, kde nebude muset složitě zadávat, co vyhledává, ale pouze se přenese do aplikace, kde po pár kliknutích nalezne požadovanou informaci. Vylepšena by měla být i galerie obrázků.

Mimo tohoto zjednodušení bychom se měli dočkat i nového formátu reklamy, lépe přizpůsobenému pro mobilní zařízení.

Zdroje: talkandroid.com, adwords.blogspot.cz

Klady
Zápory
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze