Google zkompletoval nabídku kancelářských aplikací pro mobily

11

Jednou z novinek, kterou Google prezentoval v úvodním Keynote své vývojářské konference Google I/O byla nová aplikace pro tvorbu a prohlížení prezentací v telefonu a na tabletech Prezentace Google. Po již vydaných aplikacích Dokumenty a Tabulky tak zapadá poslední kousek skládačky do komplexního kancelářského balíku.

Nová aplikace zapadá svým stylem k již existujícím aplikacím, po modrých Dokumentech a zelených Tabulkách, zvolil Google u Prezentací žlutou barvu. Funkcionalita je stejná jako u zbylých dvou aplikací. Prezentace umožňují vytvářet nové prezentace, editovat a prohlížet již ty vytvořené. Sdílet hotové prezentace nebo spolupracovat na stejné prezentaci s ostatními uživateli. Je plně kompatibilní s Microsoft PowerPoint, takže v aplikaci můžete pracovat se soubory z PowerPointu. Prezentace můžete prezentovat přímo ze zařízení a co je hlavní, pokud nemáte stabilní připojení k internetu, aplikace nabízí plnou funkcionalitu i offline.

Novinek se však dočkala i aplikace Dokumenty. Google oznámil, že díky partnerství s Quickoffice mohl přidat podporu nativních dokumentům tabulek a prezentací na mobilních zařízeních. Zatímco dříve musely být soubory DOCX převedeny na soubory Docs, aby mohly být upraveny, a pak byly při ukládání převedeny zpět. Nyní budete mít možnost si vybrat, zda chcete dokumenty uložit ve formátu pro Microsoft Office/OpenOffice nebo jako soubor Google Docs. Je otázka, zda za této situace má již pro Google i nadále smysl udržovat samostatný balíček Quick Office, který koupil v roce 2012.

Stáhnout Prezentace Google

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Dokumenty Google

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Google Tabulky

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Kancelarske aplikace od
Googlu by pouzival jen jedinec chudy na duchu
office
Je to lepší než MS Office 2013 ve Windows a WP?
iOSHater
Zkoušel jsem různé aplikace, ale nejlepší je podle mĕ je placený Office Suite Pro nebo nedávno vydaná nová verze Kingsoft Office - WPS Office. Oba umí přímo upravovat dokumenty v cloudu a zvládají I složitější excely. Zkoušel jsem různé aplikace, ale nepřekonal je ani ten Office od Microsoftu pro Android.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze