Google vydal samostatné aplikace pro dokumenty a tabulky

3

Dne 30. 4. Google pustil do světa dvě nové aplikace, které mají pravděpodobně předvídat buď konec, nebo změnu balíčku Quick Office, který doposud sdružoval všechny aplikace pro tvorbu a úpravu dokumentů od této společnosti. To je naprosto opačný krok v porovnání s Microsoftem, který se naopak svůj software snaží co nejvíce sjednotit.

Do nynějška jsme se mohli s aplikacemi pro vytváření a úpravu dokumentů na mobilních zařízeních setkat pouze v balíčku Quick Office. To se ovšem základně uživatelů platformy Android nelíbilo a na Google Play se objevovala spousta separátních programů, které zastávaly dílčí funkce kompletního balíčku od Googlu. Asi proto jsme se také nyní dočkali prvních dvou aplikací pro zpracování textových dokumentů a tabulek, které nevyžadují stažení dalších editorů, které byste jinak nevyužili.

Screenshoty z aplikací Dokumenty Google a Google Tabulky

Dokumenty Google vás nechají tvořit a upravovat textové soubory tak, jak jste byli zvyklí u sady Quick Office. Nabídne však lepší propojení s úložištěm Google Drive, ze kterého můžete přímo upravovat a nahrávat na něj. Další, určitě vítanou funkcí, je možnost práce více lidí na jednom dokumentu. Takže tedy stačí poslat odkaz kamarádovi, nebo kolegovi a oba můžete na souboru pracovat zároveň. Google Tabulky potom nabídnou vzhled a funkce ve stejném duchu jako aplikace Dokumenty. Máte plnou kontrolu nad editací a tím pádem můžete slučovat buňky, měnit ohraničení, barevně odlišovat sloupce, řádky a další možnosti, na které jste již navykli. Aplikace jsou dostupné jak pro Android, tak i pro iOS.

Stáhnout Dokumenty Google

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Google Tabulky

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: phonedog.com, play.google.com, play.google.com

Diskuze ke článku
Dano
Zdá sa mi to alebo aplikácia Dokumenty naozaj nedokáže pracovať s obrázkami? Mne sa dal upravovať iba text...
nedddd
Asi to je muj problem, ale dokud ty programy neebudou pracovat s doc(x) tak je to velky problem s kompatibilitou ...
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Vzhľadom na technické špecifikácie dnešných smartov a tabletov sú všetky "mobilné Office" neskutočne zaostalé!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze