Google vydal 64bitový Chrome pro Windows 7 a 8: je rychlejší

7

Google vypustil konečnou verzi svého prohlížeče Chrome pro operační systémy Windows 7 a Windows 8 v 64bitové verzi. Stalo se tak poměrně krátce po vydání beta verze populárního prohlížeče.

Uživatelé, kteří si zakoupili 64bitové varianty systémů Windows 7 nebo Windows 8, tak nyní konečně získávají prohlížeč Chrome, který z této architektury dokáže těžit. Měl by být rychlejší, stabilnější a také bezpečnější. Na oficiálním blogu prohlížeče Chrome se uvádí, že se zlepšila rychlost při načítání graficky náročných stránek. Jako příklad je uveden kodek VP9, který je využíván při přehrávání YouTube ve vysokém rozlišení, kde údajně došlo k 15% zlepšení výkonu.

Chrome

Vyšší stabilitu potvrzují také uživatelé, kteří se zapojili do testování beta verze, která byla vydána začátkem léta. Nový 64bitový Chrome pro Windows rovněž přidává podporu DirectWrite, které slouží pro lepší vykreslování písma a celkově můžeme potvrdit také lepší zobrazování při odlišném nastavení DPI systému. Nový Chrome si můžete snadno stáhnout skrze oficiální stránky. V případě Windows 8 dokáže běžet jak na klasické pracovní ploše, tak v novém prostředí Modern UI, v druhém případě musí být ale nastaven jako výchozí.

Zdroje: googlechromereleases.blogspot.com, wpcentral.com

Diskuze ke článku
David
A to sa mi automaticky updatne?
Lukáš
To mě chrome začíná poslední dobou pěkně ..... Minimálně dvě stránky mě přestal zobrazovat, nepochopitelně z ničeho nic, hledám alternativu, ale nevím do čeho dneska jít.
matoneo
Instalační program mi zrušil proce explorer.exe, chrome se nastavil jako výchozí prohlížeč ačkoliv jsem při instalaci zadal, že to nechci a stránky se občas nenačtou, protože nemůžou kontaktovat proxy server (používám). U Firefoxu zůstanu asi ještě dlouho.
Rejpal
koukám že Google na Windows Vista kašle.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze