Google Showy: ovládání Google televize přes smartphone

Před nějakou dobou jsme se dozvěděli o plánech společnosti Google, která pro nás připravuje vlastní televize s operačním systémem, jež by měly konkurovat AppleTV. Zatímco tento fakt zůstává nezměněn, postupně začínají přicházet nové informace, které pomáhají lépe pochopit záměr Googlu a zjistit, co nás čeká.

Google

Po nedávné registraci domény GoogleShowy, ze které nešlo zjistit vůbec nic, tu tentokrát máme o něco zajímavější detaily. Před několika dny si totiž Google zaregistroval na americkém patentovém úřadě ochrannou známku Showy, která už vedle sebe nese krátký popis.

Má se jednat o stažitelný software, který promění počítač, tablet i smartphone na dálkový ovladač, s jehož pomocí půjdou ovládat funkce televize (předpokládá se, že právě GoogleTV). Showy by se kromě obyčejného ovládání měl také umět připojit ke cloudu a uživatelé by tak měli přes televizní uživatelské rozhraní přístup k videoobsahu, fotografiím či hudbě uložené na serveru. O této možnosti se však mluvilo již dříve a je taktéž možné, že se dočkáme i hlasového ovládání skrze smartphone.

Google bohužel zatím nic oficiálně nepotvrdil a ať informace vypadají sebevěrohodněji, nezbývá, než si počkat na odhalení. Popis ale dostatečně přesně poukazuje na to, čeho se máme dočkat a bude rozhodně zajímavé sledovat souboj Google a Apple o tuto oblast trhu.

Zdroje: fusible.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze