Google pomůže Samsungu: zaplatí případnou část pokuty Applu

28

Soudní spory mezi Applem a Samsungem se táhnou již opravdu dlouho, a zda někdy úplně skončí, je velkou neznámou. Na stranu Samsungu se nyní postavil Google, který hodlá svému partnerovi pomoci a případně uhradit část pokut v případě výhry Applu u soudu.

Jihokorejský Samsungu a americký Apple jsou již v podstatě odvěkými rivaly. Ať jde o design zařízení či jen ikonky v prostředí. Není proto divu, že se tyto dvě společnosti pravidelně potkávají u soudních sporů, které zřejmě nikdy neskončí. Aktuálně se řeší spory ohledně patentů 414 a 959 ohledně synchronizací na pozadí a univerzálního vyhledávání v Androidu. V obou případech jde o klíčové funkce nejen pro Samsung, ale všechny telefony s Androidem obecně.

Apple versus Samsung

Možná i proto se do celé věci vkládá sám Google. Dalším důvodem může být fakt, že americký gigant nechce nechat zcela na holičkách významného partnera, který se stará o popularitu systému Android. Oficiálně však ani jedna ze společností nic nepotvrdila. Naproti tomu Apple zveřejnil výpověď, ve které je uvedeno, že Samsung očekává neznámou podporu. Ta by ze strany Google měla spočívat v případném a částečném pokrytí nákladů na náhradu škody v případě výhry Applu u soudu. Částka by přitom nebyla nízká, protože v daném soudním sporu požaduje Apple po Samsungu náhradu škody ve výši až 2 miliard dolarů. Spekuluje se, že se Google do soudního sporu vložil již dříve a různými způsoby Samsung podporuje. Samsung navíc například povolal jakožto svědka Hiroshi Lockheimerera, jednoho z hlavních vývojářů Androidu u Googlu. Na druhou stranu pro Apple je mnohem snazším cílem Samsung, který z prodeje zařízení generuje zisky přímo oproti Googlu, který Android vyvíjí jako open source projekt a má z něj příjmy pouze nepřímo.

Zdroje: talkandroid.com, recode.net

Diskuze ke článku
Petr Lansky
Petr Lansky
Jana asi nikdy nemela nic jineho nez to schnile jablko, jinak by si ani nedovolila srovnavat Apple s Androidem. Heslo applu zni UPRDNI SE A ZAPLAT.
Jana
jen tak dal Apple. Jdi po nich Samsung a Google - jeden za 18 a druhy bez dvou za 20.
Kopirky jedna vetsi nez druha a jeste maji tu drzost se soudit.

Obe dve firmy jsou nesympaticke az to neni pekne
anonim
Je fakt, že Samsungu bych bankrot přál, nicméně Applu taky, Google mam osobně rád a myslím, že má mnohem větší budoucnost.
Petr Lansky
Petr Lansky
Ja mam pocit ze ten samsung i lepe vibruje. Jani otestuj to a dej vedet.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze