Google pomalu mění všude své logo i grafiku

4

4. září slaví Google narozeniny, tentokrát už svoje sedmnácté. A zatímco byla společnost v první půli své existence brána coby synonymum internetového vyhledávání, dnes je její záběr mnohem širší. Tomu se muselo přizpůsobit i logo. To nové je nejenom jednodušší, ale i interaktivní.

Společnost se rozhodla zachovat charakteristické veselé barvy, vytvořila však nový a přísně geometrický font. Ten je jednodušší, nepoužívá patky, takže působí uhlazenějším dojmem. To by mělo odrážet i fakt, že se s ním nesetkáváme pouze v okně webového browseru, ale na všech možných zařízeních včetně hodinek.

Google logo 2015

Logo je nově také v některých případech animované, aby uživatel dostal lepší zpětnou vazbu o tom, co právě dělá. Písmena se tak mohou měnit v tečky, které se při hlasovém zadávání mění v mikrofon, pak pulzují a nakonec neverbálně oznamují, zda-li vyhledávač chápe vaši žádost. Google postupně změní logo ve všech svých produktech, změny se dočká i ikona. Modrý čtverec nahradí barevné G.

Zdroje: design.google.com, talkandroid.com

Diskuze ke článku
Strášce Galaxyje
Tak určitě. 95 % androdidích founů lze napadnout přes MMS, Google se tváří, jako by ten Android programovali někde v těch čínskejch garážích, kde lepí dohromady telefony, a namísto toho si tam hrají jako tříletá děcka s barevnýma písmenkama. Tak jo.
loukas
Vidím tam podobu s novým logem Lenova :P
user
Z favicon jsem dost zmatený, když hledám google mezi otevřenými záložkami. Evokuje ve mě spíš něco jako picasu, a intuice říká "hledej správnou záložku dál".

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze