Google Nexus Tab: chystá Google vlatní tablet?

Zařízení řady Google Nexus s čistokrevným Androidem se nikdy netěšila žádnému masovému rozšíření. Vždy to byly spíše výkladní skříně nejnovějšího čistého operačního systému Google Android. U modelu Nexus S jsme se setkali s Androidem 2.3, poslední zprávy hovoří i o výkladní skříni pro Android 3.0 v podobě Nexus tabletu.

Řada Google Nexus prozatím obsahuje pouze dva modely - model Nexus One a nejnovější model Nexus S. Každý z nich vyrábí jiný výrobce a jsou speciální verzí jiného modelu výrobce.

První Nexus One vzbudil velký zájem, Google však nepřipravil půdu pro dobrý prodej

Model Nexus One byla upravená verze úspěšného HTC Desire, který paradoxně přišel až později. Jako první přišel na trh s operačním systémem Android 2.1 Eclair. Ve své době to byl opravdu skvělý smartphone, kterému byl předpovídán obrovský úspěch. Samotný Google však nakonec jeho úspěch zazdil, jelikož se ho rozhodl prodávat pouze přes internet.

TIP! Podívejte se na naše preview Nexus One: první Google telefon je tady

Nexus S vychází ze Samsungu Galaxy S, se kterým sdílí i typickou bradu

Model Nexus S je naopak modifikací oblíbeného Samsungu Galaxy S. Byl představen na konci roku 2010 a jeho hlavním úkolem je prezentovat čistý a neposkvrněný Android 2.3 Gingerbread. Bohužel se již nedá zařadit mezi ta nejvýkonnější zařízení na trhu, své zákazníky si však jistě najde. Opět se ale nejedná o žádnou masovou hitovku a tak bude Nexus S spíše ideálním smartphonem pro vývojáře a fajnšmekry.

TIP! Podívejte se na naše preview Google Nexus S: nový Android 2.3 a špičková výbava

LG Optimus Pad - bude Nexus Tab jeho modifikací?

A jak to bude s Androidem 3.0? Ruský mobilní guru, Eldar Murtazin, se nechal slyšet, že Google připravuje vlastní tablet, který by měl prezentovat právě Android 3.0 Honeycomb. Čekání na tento tablet je údajně také jedním z důvodů, proč Google stále otálí s uvolněním zdrojového kódu samotného Androidu 3.0. Nový tablet pro Google, říkejme mu Nexus Tab, by měla podle jeho informací vyrábět korejská společnost LG. Pravděpodobně se tak bude jednat o modifikaci buď přímo tabletu LG Optimus Pad, nebo některého z jeho dosud nepředstavených sourozenců. Na trhu by se měl Nexus Tab objevit během léta. Do té doby bude Google ladit k dokonalosti samotný Android 3.0.

TIP! Podívejte se na náš komentovaný videopohled LG Optimus Pad: konkurence pro Galaxy Tab?

Zdroje: phonearena.com, mobile-review.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze