Google možná koupí službu Songza: chce lepší playlisty

V poslední době, jak se zdá, je na poli hudebního průmyslu rušno. Apple koupil Beats, Twitter uvažuje o koupi Soundcloudu a Google chce vylepšit své playlisty díky odkoupení aplikace Songza. Ta si po výběru nálady vytvoří vlastní playlist, bez nutnosti dalšího zásahu posluchače.

Google zřejmě nehodlá zůstat pozadu v honbě za lepšími službami a dokazuje to i na poli hudby. V rámci své služby Google Music by společnost ráda integrovala schopnosti aplikace Songza, která vám po výběru nálady automaticky a jednoduše vytvoří playlist. Můžete si například vybrat, jestli jste v autě, v posilovně, anebo jestli se chystáte spát a aplikace vám vytvoří ideální playlist pro tu danou chvíli. To by Googlu pomohlo trochu stmelit svůj jinak rozesetý hudební ekosystém, který vybírá písničky do vašeho playlistu pouze po vybrání konkrétních parametrů.

Songza by toto mohla ulehčit. Místo toho, abyste museli zadávat například konkrétního interpreta, žánr, nebo album, bychom mohli dostat kompletní playlist po stisku jediného tlačítka. Google by mohl samozřejmě zamířit na vyšší metu a odkoupit Spotify, ale s 10 milióny platících odběratelů a velmi širokou uživatelskou základnou, by se asi Google pěkně prohnul. Naproti tomu Songza, která nabízí přesně to, po čem Google touží, je mnohem menší organismus, který by mohl Google odkoupit za zlomek ceny, kterou by zaplatil za Spotify. Podle serveru New York Post Google nabízí tvůrcům Songzy 15 miliónů dolarů, tedy přibližně 300 miliónů korun. Na to, jestli částka bude adekvátní a jestli bude tvůrcům stačit, si budeme muset počkat.

Zdroje: nypost.com, techcrunch.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze