Google má vlastní auto: bez pedálů a volantu

16

Všichni určitě známe sci-fi vizualizace, kde máte autonomní auto bez ovládání a v lepším případě ještě létá. To od Googlu sice nelétá, přesto nemá žádné ovládací prvky, protože je nepotřebuje. Jedná se totiž o první kompletně automaticky řízené vozidlo od Googlu.

Google se postavil do role výrobce autonomních aut. Díky práci, kterou tým lidí okolo Google aut odvádí, již existuje několik funkčních prototypů. Ty se orientují díky senzorům a softwaru, které jsou zabudovány ve vozidle. Na první pohled vypadá toto miniauto celkem humorně, až roztomile. Dětské tvary, zábavné barvy a velmi kompaktní velikost jsou hlavními faktory designu tohoto počinu.

Auto nemá žádné ovládání, najdete v něm pouze tlačítko Start/Stop a displej, kde se ukazuje cesta. Senzory dokáží detekovat údajně objekty až do vzdálenosti „dvou fotbalových hřišť“ ve všech směrech, což je velmi přesná jednotka používaná mnoha médii. Tým chce tímto projektem ulehčit život například handicapovaným, chce pomoci zjednodušit interakci mezi osobami v autě, aby se nemusely starat o řízení a také odstranění problému s opilými řidiči.

Google auto
Vlevo fotografie auta a vpravo vizualizace.

Tento prototyp dokáže vyvinout rychlost až 25 mil za hodinu, což je přibližně 40 km/h. Zatím se jedná o velmi předčasný pokus s pouze základními funkcemi, na kterých chce tým stavět. Jsme určitě velmi zvědavi, s čím Google přijde a jakým směrem bude další vývoj směřovat. Mohlo by se jednat o vozidlo, které by pomohlo mnoha lidem v každodenním životě.

Zdroje: androidpolice.com, googleblog.blogspot.cz

Diskuze ke článku
Jestli se dockam toho,
at jde google s prominutim s timhle do zadku. nechci se dockat toho, ze moje budouci auto bude tato hnusna samoridici pojizdna ulita, ve ktere budu sedet a koukat ven jak z akvaria - tak se opravdu neudrzim pujdu strilet do Googlu v Mountain View.

Google se z dlouhe chvile rozhodl prznit dalsi odvetvi a to automobilove. Abyste vubec otevreli dvere, tak se budete muset prihlasit Facebookem nebo Google plus
Google
Radši drž tlamu, aspoň něco dělaj pro dobrou věc.
nedavno sem si koupil
Svuj vysneny Mercedes E kombi. Desi me predstava, ze za x let to ma byt Jen kozena sedacka v karoserii, ktera se sama ridi. Co to ? Kdyz nechci ridit tak SI koupim kistek na vlak, autobus std.

To by nebyla zadna radost z jizdy, jako ted
Joho
a pak Google bude 100% zaznam naseho zivota, alespon nekterych jedincu, kteri se plne oddavaji uzasnym sluzbam zadarmo od Googlu. Bude mit o Vas uplne vsechno, vlastne mnohe uz z toho ma - podsouvan i personalizovaneho obsahu (co jste si prohlizeli, stahovali, napsali), komplet hesla, Vase udaje, obsah emailu, sms, chatu, tel. hovoru, foto info o Vasem zdravi (skrz smartwatch a dalsi wearables) + megapresne info o tem kde jste byli a nebyli.

Proste uplne vse

Paraaada ale zadarmiko, no neber to.

Pral bych Vam aby Vam tu pojizdnou kukani nekdo hacknul a odvezl Vas nekam do zadele, a vy s tim neudelate nic (nezastavite to, neotevrete dvere budete je cumet jak puci :-) ). Nebo to nekdo hacknul a poslal ty dve pojizdne kukane (v jedne budete vy) proti sobe :-), to jeste bude prca

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze