Global Mobile Awards mají dva hlavní vítěze: iPhone 6 a LG G3

7

Tradičně jako každý rok jsou na veletrhu MWC 2015 vyhlášeny výsledky Global Mobile Awards. Letos se hlavními vítězi v kategorii smartphony stala dvojice Apple iPhone 6 a LG G3.

Global Mobile Awards

Je už tradicí, že asociace GSMA v rámci veletrhu MWC vyhlašuje ceny s názvem Global Mobile Awards. Ceny se udělují v mnoha kategoriích, avšak my vybíráme jen ty pro nás nejzajímavější. Tedy týkající se především mobilních telefonů a tabletů.

Nejlepší chytrý telefon

Pro nás nejdůležitější kategorií je Nejlepší chytrý telefon. Zatímco před třemi a dvěma lety slavil vítězství Samsung se svými modely řady Galaxy S, loni to bylo HTC One (M7). Všimněte si však, že vždy šlo o jednoho vítěze. Letošní ročník má vítěze dva: Apple iPhone 6 a LG G3.

TIP! Recenze Apple iPhone 6 – Ten, který určuje pravidla a Recenze LG G3 – černý kůň s QHD displejem

Apple iPhone 6 a LG G3

Nejlepší dostupný telefon

Druhá zajímavá kategorie se týká nejlepšího telefonu s cenou pod 100 dolarů (přibližně v našem případě pod 2 500 Kč). Loni v této kategorii vyhrála Nokia Lumia 520. Letos si vítězství urvala Motorola Moto E.

TIP! Recenze Motorola Moto E – Sázka na jistotu

Motorola Moto E

Nejlepší tablet

Nuda nepanuje ani v kategorii o Nejlepší tablet. Předloni slavil Google s Nexusem 7, loni Apple s iPadem Air. A letos se může radovat Microsoft, neboť nejlepším tabletem byl vyhlášen Surface Pro 3.

Microsoft Surface Pro 3

Nejlepší wearables

Dle očekávání se objevuje také kategorie o nejlepší wearables a její první vítěz asi překvapí málokoho. Nejvíce se totiž za poslední rok mluví o chytrých hodinkách Motorola Moto 360, které jako první přinesly kruhový vzhled a připomínají spíše klasické hodinky.

TIP! Recenze Motorola Moto 360 – Chytré hodinky podle představ

Motorola Moto 360

Zdroje: globalmobileawards.com

Diskuze ke článku
Froyo
Loni to bylo HTC ONE M7, nikoli M8. Minulí rok touhle dobou M8 ještě ani nebyla představená. :)
tom
Kdo rozhoduje o vítězi?
Karel
To si delaji prdel? iphone 6? Proc ne lumia?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze