Gigaset SL930A: Android míří na pevné linky

Operační systém Android najdeme na nespočtu různých zařízení. Nejčastěji na mobilních telefonech a tabletech. Nyní se systém s robotem v logu dostává také na pevné telefonní linky. Novinkou je Gigaset SL930 A.

Gigaset posouvá pevné telefonní linky o notný kus dále. Do svého nového modelu SL930A totiž nasadil operační systém Android, konkrétně ve verzi 4.0.4 Ice Cream Sandwich. Tím se uživatelům odkrývá prostor pro instalaci nespočtu různých aplikací z obchodu Google Play. Vše se bude instalovat do 3GB interní paměti, kterou lze rozšířit o dalších 32 GB paměťovými kartami.

Gigaset SL930A

Charles Fränkl, CEO Gigaset AG k tomu říká: „Vývoj pevné telefonie se díky SL930A posouvá vpřed, další možnosti jsou teď před námi.“

„Naši zákazníci znají přednosti pevné linky. Těm náročnějším teď nabízíme multifunkční zařízení, které rozšíří jejich chytrou domácnost o další technologické vymoženosti,“ říká Dana Budníková, ředitelka Gigaset pro Českou republiku a dodává: „Mobilním telefonům konkurovat nechceme.“

Kromě využití možností Androidu lze s přístrojem samozřejmě klasicky telefonovat, případně využít VoIP hovory. Mezi předinstalovanými aplikacemi je Skype či čtečka elektronických knih. Součástí telefonu je také záznamník s kapacitou 55 minut. Baterie vydrží při hovoru až 20 hodin, v pohotovosti pak 120 hodin.

Lákavý je také tenký design a ocelový rámeček lemující celý telefon. Displej je samozřejmě dotykový. Pevná telefonní linka Gigaset SL930A s Androidem bude dostupná od poloviny října za doporučenou cenu 4 990 Kč.

Zdroj: TZ Gigaset

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze