Geeksphone Revolution jde do prodeje 20. února

11

Očekávaný Geeksphone Revolution, který jako první nabídne výběr mezi Androidem a Firefox OS, nebude čekat až na MWC 2014 v Barceloně a dostane se do prodeje již příští týden 20. února, a to přímo v internetovém obchodě výrobce. Telefon, který se má stát vlajkovou lodí tohoto španělského výrobce, se kromě dual bootu může pochlubit výbavou střední třídy.

Ačkoli je Firefox OS prezentován jako nenáročný operační systém, který běží i na dnes již podprůměrném hardwaru, o Geeksphone Revolution to rozhodně neplatí. Smartphone s rozměry 135 × 68,4 × 9,8 mm nabídne 4,7" IPS displej s rozlišením 960 × 540 pixelů (qHD) nebo dvoujádrový procesor Intel Atom Z2560 taktovaný na 1,6GHz, který doplňuje 1 GB RAM. Interní paměť má kapacitu 4 GB, ale je jí možné pomocí microSD karet až do 32 GB.

Z dalších parametrů můžeme ještě zmínit baterii s kapacitou 2000 mAh, osmimegapixelový zadní fotoaparát s LED diodou, který si poradí i s nahrávání FullHD videa při 30 snímcích za sekundu. Přední kamera pak má rozlišení 2 Mpx. Co se týče datových funkcí, tak kromě GPRS a EDGE nabízí i rychlý mobilní internet HSDPA s maximální rychlostí 21 Mb/s a HSUPA s maximální rychlostí 5,76 Mb/s. Z dalších datový funkcí nechybí Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac a Bluetooth 3.0. Použitou verzi Androidu výrobce zatím nezveřejnil.

TIP:Firefox OS oficiálně představen včetně prvních dvou smartphonů

Geeksphone bude prezentovat svůj model Revolution na MWC, který bude probíhat od 24. do 27. února v Barceloně, ale prodej bude zahájen již o čtyři dny dříve na shop.geeksphone.com. Cena však bude o něco vyšší než se očekávalo. Základní cena bude 239 euro bez DPH (7961 Kč s DPH). V rámci promo akce však bude po omezenou dobu k dispozici za 222 euro bez DPH (7395 Kč s DPH), což je výrazně víc než dosavadní nejvyšší model Keon, který vyjde na 149 euro bez DPH (4963 Kč s DPH).

Zdroje: TZ Geeksphone

Diskuze ke článku
Pf
Nevim proc by si to nekdo kupoval nebo prechazel na to ze stavajici platformy.Tohle je s krizkem po funuse hezkych par let. V cem to je lepsi nez Android nebo iOS prip WP8,8.1 '?
A nejak mi unika k cemu mi je dualboot na telefonu. Nejakou dobu parada, na machrovani, ale z dlohodobeho hlediska bude clovek pouzivat jen jeden OS kde bude mit kontakty poznamky, atp. a dualboot jej bude spis otravovat

Dualboot muzu mit i na PC a nepouzivam to,
satai
MS nesnasim a duvody mam dobre s koreny v devadesatych letech. Nebo uz spis nez nenavist je to takovy ten pocit, kdy vidite nekoho, kdo sikanoval okoli a ted skoncil na vozicku jako slintajici kreten, ktery je hodne lidem uz jenom pro smich. (Trochu prehanim intenzitu, ale lepsi popis pro tu smes litosti, hnusu a stare nenavisti nemam)

...ale nemam problem uznat, co se mi libi, trebas exMetro design language ma svoje kouzlo. A bez ohledu na to, co mam rad/nesnasim svet funguje dal a pokousim se popsat ho co nejpresneji jaky je, ne jaky bych ho chtel mit. To, co rikam je, ze WP ma problem a ten nesouvisi s jeho kvalitou. Tim problemem je MS resp. to, jak moc ho operatori nesnaseji (hint: Skype). A operatori jsou ve vetsine sveta tim, kdo rozhoduje o tom, jake telefony se budou pouzivat (snad jedinou vyjimkou je iPhone, kde ho lide proste chteji a operatori se museji prizpusobit).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze