GadgetMix: vyhřívané vložky do bot a chytrý dětský teploměr

1

V dnešním díle našeho seriálu o zajímavých gadgetech ze serverů komunitního financování vám představíme zajímavé vyhřívané vložky, které fungují i jako fitness tracker, a je možné je ovládat smartphonem. Inteligentní dětský teploměr pak zase umí přenášet naměřené informace do zařízení s iOS.

Vložky do bot ovládnete mobilem

Astronomicky přišel podzim a s ním začnou postupně klesat teploty, objeví se podzimní plískanice. Snad každý z nás někdy trpěl zimou na nohy, ať již při cestě do práce, školy nebo při jiných venkovních aktivitách. Možností, jak bojovat se zimou jsou samozřejmě kvalitní boty a teplé ponožky. Představte si však, že kliknutím v aplikaci ve svém smartphonu, nastavíte teplotu ve svých botách, a zároveň zjistíte, jakou vzdálenost jste ušli, a kolik kalorií jste přitom spálili. Všechny tyto funkce nabízí interaktivní vyhřívané vložky do bot Digitsole, které úspěšně sbírají podporu na Kickstarteru.

Digitsole plní všechny funkce, které očekáváme od vložek od bot. Jsou voděodolné, dokážou tlumit nárazy a vibrace při chůzi a běhu. Flexibilní část v blízkosti špičky optimalizuje přirozený pohyb nohy a nechybí ani tvarování pro správné držení klenby nohy. To, co je však odlišuje od obdobné konkurence, se skrývá uvnitř.

Interaktivní funkce můžete jednoduše zapínat a vypínat pomocí tlačítka na zadní straně stélky, kde se také nachází microUSB pro nabíjení integrovaných baterií. Přes Bluetooth 4.0 se připojíte k zařízení s Androidem nebo v iOS. V aplikaci máte okamžitý přehled o stavu baterie, která vystačí na 7 až 8 hodin intenzivního používání, ale při střídmějším používání, zejména vyhřívání se může protáhnout na dny. V aplikaci můžete nastavit teplotu jednotlivě pro každou nohu s maximem až 40 °C. Pokud teplota v botě klesne pod nastavenou teplotu, vestavěný termostat sepne a teplotu vrátí na přednastavenou úroveň.

Sledovací funkce, pak počítají kroky, ušlou vzdálenost v metrech, nadmořskou výšku, ale také spálené kilokalorie, takže nejen zahřejí, ale poslouží i jako fitness tracker.

Digitsole

Digitsole budou k dispozici až do velikosti 46 a budou kompatibilní se stejnými druhy obuvi jako klasické vložky do bot. Za 149 dolarů (3 185 Kč) a 20 dolarů (428 Kč) dostanete jeden pár černých Digitsole a jedno tričko s dodáním v lednu 2015. Pro ty zájemce, kteří by však chtěli Digitsole nadělit sobě nebo někomu ze svých blízkých k Vánocům, nabízí výrobce jejich zaslání už v prosinci. V tomto případě vyjdou jedny černé Digitsole s tričkem na 179 dolarů (3 827 Kč) + poštovné.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 1. 11. 2014
  • Požadovaná částka:40 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 57 880 dolarů (18. 9. 2014 20:00)

Inteligentní dětský teploměr spolupracuje s iPhonem

Konvenční teploměry pro měření tělesné teploty mohou být nepříjemné a nepohodlné nejen pro dospělé, ale i pro děti, které nemají rády, když musí držet delší dobu teploměr ve svých ústech, podpaží nebo jinde. To sice odpadá u bezdotykových infračervených teploměrů, ale stále je zde problém v tom, že měření teploty probíhá pouze v jednom konkrétním okamžiku a není možné tak zachytit nebezpečné špičky teploty. Oba tyto problémy řeší zajímavý dětský teploměr Fever Smart, který sbírá prostředky na indiegogo.com

Jedná se o malou krabičku (51,9 × 31,6 × 6,5 mm, 8,6 gramu), která je napájená běžnou knoflíkovou baterií. Ta se upevní pomocí jednorázové náplasti v podpaží dítěte a pomocí neinvazivního axilárního měření, které je méně náchylné k rušení okolní teplotou, neustále sbírá informace o okamžité tělesné teplotě. Tyto údaje se přes Bluetooth 4.0 se přenáší do tzv. reléové jednotky, kterou může být iPhone 4S a vyšší, iPad 3, iPad Mini a iPod Touch 5, odkud se přes Wi-Fi přenáší do cloudu.

Fever Smart

Fever Smart je prvním z prvních dětských produktů, který má plnou integraci s novým iOS 8 a platformou Apple Healthkit. V aplikaci nejen uvidíte přehledný graf s vývojem teploty dítěte, ale můžete si nastavit i individuální parametry prahových hodnot teplot. Pokud teplota dítěte překročí stanovené limity, obdržíte upozornění a můžete okamžitě zasáhnout. Průběh teploty je rovněž možné poslat přímo lékaři, který tak na jeho základě může lépe stanovit personalizovanou léčbu.

Přestože je v současnosti podporováno pouze iOS, do budoucna by měl přibýt i Android. Navíc výrobci plánují i mobile-friendly a tablet-friendly webovou aplikaci, kterou bude možné použít na libovolné platformě.

Teploměr Fever SMART můžete mít v rámci kampaně na Indiegogo už za příspěvek 129 dolarů (2 758 Kč). Dalších 20 dolarů (428 Kč) pak zaplatíte za mezinárodní dopravu. Předpokládané datum dodání je leden 2015.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 22. 10. 2014
  • Požadovaná částka:40 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 31 841 dolarů (18. 9. 2014 20:00)

Zdroje: kickstarter.com, indiegogo.com