GadgetMix: univerzální ovladač ze smartphonu nebo tabletu

5

V dnešním díle našeho seriálu o zajímavých gadgetech jsme pro vás vybrali miniaturní krabičku, která udělá ze smartphonu nebo tabletu univerzální domácí ovladač. Dále je zde zajímavá nabíječka do auta, která nadchne všechny fanoušky série Návrat do budoucnosti. Stojánek z lepenky pak udělá z iPadu televizor.

Všechny dálkové ovladače můžete hodit do koše

Kdysi v mobilních telefonech hodně rozšířený IrDA port, dnes již objevíme jen u naprostého minima modelů, a pro přenos dat se využívají mnohem výkonnější a spolehlivější bezdrátové datové přenosy. Infračervené porty se však nepoužívají pouze k přenosu dat, ale setkáváme se s ním každý den, protože právě infračervené světlo používají všechny možné dálkové ovladače domácí elektroniky.

Miniaturní maďarský gadget iRBeacon, který úspěšně sbírá prostředky na indiegogo.com, dokáže absenci IrDA ve smartphonu nebo tabletu s Androidem a iOS obejít a udělat z něj inteligentní dálkový ovladač, díky němuž se vaše domácnost stane chytřejší. Navíc se zbavíte všech těch ovladačů, u kterých vždy tápete, když hledáte ten konkrétní.

iRBeacon je malá krabička, kterou s pomocí samolepící oboustranné tečky upevníte na přístroj v blízkosti IR přijímače. S vaším zařízením, pak komunikuje pomocí nízkoenergetického Bluetooth Low Energy , díky čemuž na jednu knoflíkovou baterii vydrží více než rok provozu. Kompatibilní je přitom s iPhonem 4S a novějšími, iPad 3. generace a novějšími a zařízení s minimálně Androidem 4.3 a s Bluetooth 4.0. Databáze podporovaných zařízení, které je možné ovládat, rychle roste, ale i kdyby tam nebylo, tak se iRBeacon dokáže naučit všechny triky ovladače přes jeho IrDA port.

Aplikace ovladače funguje, jako jakýkoli klasický ovladač, ale umí mnohem víc. iRBeacon dokáže reagovat na přítomnost spárovaného přístroje a v okamžiku, kdy se dostane do dosahu, může se například automaticky spustit televize nebo rádio, aniž byste se ho dotkli nebo naopak se po vašem odchodu automaticky vypne.

V rámci kampaně na indiegogo.com můžete mít jeden iRBeacon se dvěma lepícími tečkami za 20 dolarů (433 Kč), ale čím víc si jich koupíte, tím víc ušetříte. Dva iRBeacon se čtyřmi tečkami tak vyjdou na 34 dolarů (735 Kč) a pět iRBeacon s deseti tečkami za 75 dolarů (1 622 Kč). Předpokládané datum dodání je pak prosinec 2014.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 29. 9. 2014
  • Požadovaná částka:20 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 28 422 dolarů (27. 9. 2014 19:00)

Nabíječka, která vás vrátí do budoucnosti

K tomu, abyste cestovali časem, jako Marty McFly v populární trilogii Návrat do budoucnosti nepotřebujete zrovna DeLorean se zabudovaným strojem času. Tu nejdůležitější součást, proudový kapacitátor můžete jednoduše zapojit do zapalovače vašeho auta a rozběhnou se efektní světelné efekty. Pak už se stačí rozjet na rychlost 88 mil za hodinu (141,6 kilometrů v hodině).

V čase se sice nepřesunete, ale a pojedete skutečně rychle, a pokud budete mít smůlu, dostanete navíc pokutu za rychlou jízdu, ale za to vám Flux Capacitor USB Car Charger nabije telefon nebo jiné zařízení, protože to na rozdíl od cestování časem mu problémy nedělá.

Nabíječka je certifikovaná od tvůrců Návratu do budoucnosti. Díky variabilnímu ramenu, které se naklání nahoru, a dolů, jí navíc můžete snadno nastavit, abyste se dostali k napájecímu konektoru ve vašem automobilu. Samotná nabíječka je pak vybavena hned dvojicí USB portů (1× 1A a 1× 2,1A), takže můžete zároveň nabíjet hned dvě zařízení. Pokud by vás světelné efekty přece jen omrzely nebo rušily, nemusíte nabíječku hned vyhazovat, ale pomocí tlačítka je jednoduše vypnete.

Televizní stojánek pro iPady

Jednou z velkých předností tabletů proti smartphonům je velikost displeje. Není proto divu, že mezi nejčastějšími využitími tabletů je obecně sledování filmů, které na větším displeji lépe vyniknou. Každý, kdo si však zkusil držet tablet při sledování celovečerního filmu, potvrdí, že se nejedná o nic příjemného a po nějaké době zdřevění ruce. Samozřejmě, že na trhu existuje celá řada různých stojánků pro tablety všech velikostí.

 iPAD T.V. STAND

Zajímavým stojánkem pro iPady a iPad Air je iPAD T.V. STAND, který z vašeho tabletu udělá dokonalý retro televizor. Stojánek je navíc vyrobený z recyklované lepenky, takže vás může hřát dobrý pocit, že se chováte ekologicky. Dodává se v rozloženém stavu, ale jeho smontování bude jistě mnohem jednodušší než u nábytku IKEA.

Pomocí laseru byly v lepence vyřezány nejen takové detaily jako falešné voliče kanálů, reproduktor nebo dokonce tabulka s názvem výrobce, ale správné výřezy jsou i pro přístup k tlačítku Home, kameře FaceTime, konektorům a regulátorům hlasitosti.

Zdroje: perpetualkid.com, thinkgeek.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
Arnold
Já nevím, to vážně může vydělat ? Kdo si to koupí ? Lepenku za 649,- ? Se světem je něco špatně.
Darin
Flux capacitator bude objednán
Petr Kellner
Petr Kellner
Jo ten IRBeacon bych si i koupil, jenže to by výrobce nesměl ignorovat Windows Phone !!!
Mesto
Nebyt toho, ze sa niekto potreboval nabalit na DVB-T vysielani, tak mam na stole stale len jeden ovladac.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze