GadgetMix: ulítlá flexibilní akční kamera a vnitřní monitor ovzduší

V dnešním díle naše seriálu jsme pro vás vybrali zajímavou flexibilní akční kameru, kterou jednoduše omotáte kolem čehokoli nebo si vytvarujete stojánek. Zvláště mladé uživatele, pak zaujme její ulítlý vzhled. Na vážnější notu hraje praktický monitor kvality ovzduší, který vám pomůže předejít poškození vašeho zdraví.

Flexibilní akční kamera s osobností

Móda selfie a nestálého dokumentování vlastního života neustává. A zajímavá flexibilní kamera Pic, která sbírá prostředky na indiegogo.com to dokáže dokonale. Současné akční kamery nabízí dostatečný výkon, ale jsou těžké a drahé. Kamery v mobilních telefonech mají zase pouze úzký úhel záběru. Pic všechny tyto omezení překonává.

Pic svých vzhledem připomíná červa s tenkým tělem, velkou hlavou s čočkou kamery a rozšířeným koncem. Jeho tělo je přitom natolik flexibilní, že ho můžete vytvarovat do libovolného tvaru nebo omotat například kolem ruky, nohy, řídítek kola nebo čehokoli jiného. Použitá polyimidová umělá pryskyřice je však zároveň odolná a stabilní, takže se nemusíte obávat jakéhokoli poškození. Kamera je navíc i vodě a prachu odolná.

Pic

Uvnitř najdete pětimegapixelový fotoaparát, který zvládá nahrávat video v rozlišení 720p s 30 snímky za sekundu a může se pochlubit úhlem záběru 124°. Snímky a video jsou ukládány do 16GB interní paměti, ze které je dostanete přes USB OTG. Akumulátor s kapacitou 300 mAh vystačí na hodinu provozu. Všechny funkce se ovládají jediným krátkými a dlouhými stisky jediného tlačítka nebo se můžete připojit přes bluetooth ke smartphonu a ovládat kameru přes jednoduchou aplikaci pro Android a iOS.

Pic

Na výběr máte buď z pěti základních modelů v modré, šedé, bílé, růžové nebo meruňkové barvě. Pro hravé navíc výrobce sedm variant se jmény a legračními tvářemi. Pracuje však na dalším rozšíření nabídky těchto charakterů. Základní model můžete mít za 79 dolarů (2 010 Kč) a charakter za 89 dolarů (2 260 Kč). V obou případech ušetříte 10 dolarů (250 Kč) proti doporučené maloobchodní ceně. Předpokládané datum dodání je září 2015.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 21. 5. 2015
  • Požadovaná částka: 10 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 74 770 dolarů (24. 4. 2015 11:00)

Monitor ukáže, co dýcháte

Každý z nás denně vydýchá 15 tisíc litrů vzduchu, který ne vždy není příliš kvalitní. V interiérech, kde většinou trávíme 70 až 90 procent svého času může být přitom ještě znečištěnější než venku. Uvádí se, že ročně po celém světě zemřou více než čtyři miliony lidí právě na následky znečištěného vzduchu ve vnitřních prostorách. Zatímco venku se kvalita vzduchu monitoruje běžně, pro interiéry tato možnost dosud chyběla. To však by měl změnit osobní monitor kvality vzduchu Air Mentor Pro, který v tuto chvíli žádá o podporu na indiegogo.com.

Malé zařízení, které můžete stejně dobře položit doma na stůl, umístit ho v autě nebo si ho vzít ven, průběžně sleduje a monitoruje kvalitu vzduchu. Neměří přitom pouze úrovně oxidu uhličitého a uhelnatého, ale výkonné průmyslové senzory si poradí i s detekcí dalších nebezpečných zdraví ohrožujících látek, jako jsou alkoholy, aldehydy, ketony, aminy, alifatické uhlovodíky, organické kyseliny, prach. Kromě toho však změří i teplotu a vlhkosti.

Air Mentor Pro

Ze získaných údajů pomocí algoritmů dá dohromady index kvality ovzduší, který je signalizovaný LED proužkem na čelní straně stanice. Barvy se přitom pohybují od zelené až po modrou. Podrobnější údaje a rady, co dělat pro zlepšení vzduchu, získáte v aplikaci, která bude k dispozici pro Android a iOS.

Ke smartphonu se přitom připojí přes energeticky úsporný Bluetooth 4.0 LE. Integrovaná baterie vystačí při použití mimo dosah elektrické sítě a režimu měření každých 15 minut na 24 hodin provozu.

Air Mentor Pro

V rámci limitované nabídky pro nedočkavé můžete mít jeden Air Mentor Pro už za 179 dolarů (4 560 Kč). Na dalších 15 dolarů (380 Kč) vyjde poštovné. Předpokládané datum dodání je už v květnu.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 9. 5. 2015
  • Požadovaná částka: 15 500 dolarů
  • Zatím vybráno: 6131 dolarů (24. 4. 2015 11:00)

Zdroje: indiegogo.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze