GadgetMix: taška do města s ovladačem mobilu a chytrá kytara

5

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu jsme pro vás vybrali zajímavou konvertibilní městskou tašku, ze které uděláte brašnu i batoh, a která má v sobě zabudované bezdrátové ovládání smartphonu. Druhým gadgetem je pak chytrá kytara, na které spolu s iPhonem, iPadem nebo Macem zahrajete cokoli.

Chytrá taška prodlouží ovládání smartphonu

Spojení módy a moderních technologií není žádná nová myšlenka. Můžeme se setkat s oblečením, které má v sobě zabudovanou nejrůznější elektroniku. V případě HiSmart, která sbírá podporu na indiegogo, se pak jedná o propojení ovládání smartphonu s elegantní taškou do města. O tom, že se jedná i zajímavý koncept svědčí i masivní zájem přispěvovatelů, kteří autorům pár dní před koncem kampaně už poslali 447 procent požadované částky.

Samotná taška je vyrobená z plátna a ručně vyčiněné italské kůže. Nabízí elegantní vzhled a může měnit svou kapacitu a podobu podle vašich potřeb a příležitostí. Nabízí hned čtyři různé transformace včetně batohu. V režimu brašny má rozměry 304,8 × 355,6 × 127 mm pojme i 13" notebook a v režimu batohu činí rozměry 457,2 × 355,6 × 127 mm a pojme až 15" notebook. Prázdná pak váží 680,4 gramů. Navíc je taška voděodolná a nabízí hned 12 kapes. Už to samo o sobě by stačilo, aby si vysloužila pozornost v záplavě podobných tašek do města. To čím je však unikátní, je její propojení s technologiemi.

HiSmart

Přes speciálně navržený ovladač HiRemote na popruhu tašky se synchronizuje přes Bluetooth 4.0, které má dosah 30 metrů, s aplikací HiSmart ve vašem smartphonu s Androidem nebo iOS. Další operační systémy v tuto chvíli podporovány nejsou.

HiSmart

Přes ovladač můžete například jednoduše zaznamenat polohu místa, kde se zrovna nacházíte a sdílet jí. S Funkcí Buddy System už nebudete muset hledat odloženou tašku i telefon. Pokud postrádáte batoh, najdete ho přes aplikaci telefonu. V případě zapomenutého telefonu stačí stisknout tlačítko na HiRemote a telefon začne zvonit.

Potěší rovněž zabudovaný ovladač hudebního přehrávače a handsfree, takže můžete přijmout hovor, aniž byste museli telefon vyndávat z tašky. Zajímavou funkcí je diktafon, takže můžete rovnou zaznamenat své nápady a myšlenky, a dálková spoušť fotoaparátu, což se hodí třeba při selfie.

HiSmart

O napájení se stará zabudovaný akumulátor o kapacitě 150 mAh, který by měl podle výrobce vystačit v závislosti na používání 7 až 10 hodin. To není mnoho. V podstatě budete rádi, když vám vystačí pracovní den. Na noci tak budete dávat nabít nejen svůj smartphone, ale i tašku. HiSmart vás na potřebu nabít upozorní prostřednictvím aplikace. Nabíjení pak probíhá přes klasické microUSB.

V rámci limitované nabídky můžete mít jednu tašku HiSmart v černé nebo hnědé barvě už za 199 dolarů (cca 5 150 Kč). Pokud si 50 dolarů (cca 1 300 Kč) připlatíte, dostanete navíc k tomu powerbanku Virtue s kapacitou 9 000 mAh. Za 10 dolarů (cca 260 Kč) můžete mít na štítku uvnitř HiSmart své iniciály nebo jméno až do délky 10 znaků včetně mezer. Na dalších 50 dolarů (cca 1 300 Kč) vyjde poštovné. Předpokládané datum dodávky je červenec 2015.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 15. 4. 2015
  • Požadovaná částka: 50 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 226 185 dolarů (11. 4. 2015 22:00)

Chytrá kytara zahraje cokoliv

Klasická kytara není nejmenší a nejskladnější hudební nástroj, který byste jednoduše strčili do tašky a vzali si ho kamkoli. Přenosná kytara jamstik+ SmartGuitar přesně toto umožňuje a umí toho mnohem víc. Vypadá sice, jako byste z kytary odmontovali hmatník, ale dokáže se připojit bezdrátově připojit k iPhonu, iPadu nebo Macu, takže si můžete zahrát na kytaru kdekoliv.

Na délku má 40,64 centimetrů a váží lehce přes jeden kilogram. Vybavena je pěti hmatníky a šesti skutečnými kovovými strunami, proto dosažení skutečně reálného zážitku. Ten dále umocňuje hexafonický magnetický snímač, který nabízí vyšší rozlišení signálu. Infračervené senzory v hmatníku jsou schopny detekovat přesné rozmístění prstů a poskytnout tak okamžitou zpětnou vazbu bez zpoždění mezi tím, co hrajete a co slyšíte.

Bezdrátové připojení je realizováno pomocí Bluetooth LE, které bez problémů pracuje s nejnovějším protokolem BLE MIDI, který podporuje Apple. Připojit se je však možné i přes microUSB konektor, prostřednictvím kterého probíhá i nabíjení, kapacita vestavěné baterie vystačí na více než 8 hraní.

jamstik+ SmartGuitar

Spolu s jamstik+ SmartGuitar dostanete aplikaci jamTutor, která vás prostřednictvím interaktivních lekcí naučí hrát na kytaru. Pokud hrát umíte a učit se nechcete, tak si můžete zahrát s aplikací jamMix.

Jamstik+ SmartGuitar je však víc než jen kytara. Je to také MIDI kontrolér, což znamená, že může znít jak téměř jakýkoli nástroj, na který si vzpomenete. Nemusí se přitom jednat pouze o strunné nástroje, jako je banjo nebo ukulele, ale vyloudíte na něm například i zvuk bubnů nebo syntezátoru. S jamstik + tak můžete vytvářet a míchat celé skladby, jako byste měli celou kapelu. Kromě vlastních spolupracuje i s dalšími oblíbenými hudebními aplikacemi, jako je například GarageBand, Loopy, SampleTank nebo Ableton Live.

jamTutor a jamMix

V rámci kampaně můžete jeden mít už za 229 dolarů (cca 5 930 Kč). Na výběr je přitom ve třech různých barvách – černé, bílé nebo modré. Maloobchodní cena přitom bude 299 dolarů (cca 7 740 Kč). Předpokládané datum dodání je červenec 2015.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 7. 5. 2015
  • Požadovaná částka: 50 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 400 219 dolarů (11. 4. 2015 22:00)

Zdroje: indiegogo.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
ramazo
Gitara nemá 5 hmatníkov, ale pražcov.
Martin
Děkuji, radši explorer než kus plastu s iPhonem :D
Michal
No ty jo..... Jak na takovej kus plastu zahraju svy oblíbený songy fakt netuším když to má tak malej rozsah. Ergonomie nulová, tohle je hračka pro děti ne? Akorát za cenu slušný kytary.
frutabruta
překlep: „ovlÁdačem“.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze