GadgetMix: speciální CES edice z Las Vegas (2. díl)

V druhém díle speciální edice našeho seriálu jsme si pro vás připravili další zajímavé gadgety, které nás zaujaly na letošním ročníku veletrhu CES v Las Vegas. Se zajímavým zařízením od Lima Technology vytvoříte osobní cloud pouhým zapojením kabelů. Pouzdro ZEE Core Smart Case pak přidá vašemu zařízení paměť, energii i více světla.

Plug-n-Play Cloud pro každého

Francouzko-americká společnost Lima Technology přivezla na CES 2017 svůj nový produkt Lima Ultra. Tato malá krabička umožní komukoli vytvořit si jednoduše pouhým připojením k internetu osobní cloud, který bude navíc zcela respektovat vaše soukromí. Podobně jako cloud umožňuje Lima Ultra přístup k vašim osobním datům odkudkoli na světě z počítače, tabletu nebo telefonu. Je tu však zásadní rozdíl. Vaše data nejsou uložena na cizích serverech, ale v bezpečí doma na externím disku připojeném přes USB.

Jedná se už o druhou generaci zařízení od Lima Technology. Původní Lima Original zlomila rekord v evropských hardwarových kampaních na Kickstarteru, když v roce 2013 vybrala od zájemců 1,2 milionu dolarů. Společnost od té doby prodala 60 tisíc zařízení první generace a vyhrála čtyři ocenění CES Innovation Awards.

Lima Ultra

Lima Ultra je pak výsledkem uživatelské zpětné vazby za poslední dva roky. Zdědila intuitivnost a jednoduchost původního Lima Original, ale dostala nový hardware, vyšší rychlost a vylepšena byla i bezpečnost.

Lima Ultra

Se čtyřjádrovým procesorem taktovaným na 1,5 GHz je Lima Ultra 40× výkonnější než Lima Original a je nejvýkonnějším zařízením pro osobní cloud na trhu. Ve srovnání s Lima Original umožňuje Lima Ultra rychlejší přístup k souborům, rychlejší synchronizaci mezi uživatelskými zařízeními a až 16× vyšší přenosovou rychlost. To se hodí nejen při přesouvání velkých objemů dat, ale i při streamování HD nebo 4K videa.

Lima Ultra

Lima Ultra je možné zakoupit prostřednictvím internetového obchodu meetlima.com za 129 dolarů (4 000 Kč s DPH). První dodávka, která byla uvolněna do prodeje v prosinci, byla vyprodaná za pouhé čtyři hodiny. Další dostupnost se pak očekává během prvního čtvrtletí.

Multifunkční pouzdro, které je jako švýcarský armádní nůž

Výrobce chytrého příslušenství Hello ZEE si do Las Vegas mimo jiné přivezl novou řadu univerzálních chytrých pouzder ZEE Core Smart Case, která nabízejí all-in-one příslušenství v jednom elegantním balení. Kromě smartphonů s Androidem i iOS ochrání nejen tablety, ale dokonce také GoPro kamery a jakákoli jiná mobilní zařízení vybavená USB, micro USB nebo rozhraním pro připojení blesku.

ZEE Core Smart Case

Podle zakladatele Hello ZEE Henryho Elgrissyho není ZEE Core Smart Case jako tradiční mobilní příslušenství a nabízí okamžitý digitální upgrade na každé mobilní zařízení, které vlastníte. Jeho ústředním prvkem je ZEE Smart Core, které se vkládá do samotného pouzdra. Obsahuje externí baterii s bezdrátovým nabíjením, přídavné datové úložiště a výkonné přisvětlovací LED světlo.

ZEE Core Smart Case

Externí baterie má kapacitu 2 600 mAh. Správa nabíjení prostřednictvím ZEE Core App nabízí celou řadu inteligentních funkcí, které mají zajistit maximální využití potenciálu baterie. Pouzdro je sice vybaveno dvojitým micro USB konektorem, takže můžete mít současně připojenou nabíječku i datový kabel, současně však nabízí i bezdrátovou nabíječku se standardem Qi.

ZEE Core Smart Case

Zatímco velikost externí baterie je daná, u datového úložiště si můžete vybrat ze tří různých velikostí: 32, 64 a 128 GB. K dispozici máte vestavěný prohlížeč dokumentů a PDF souborů. Obslužná aplikace ZEE Smart Core App pak pomůže se správou souborů a umožní jejich snadný přenos napříč různými operačními systémy a aplikacemi. Vaše data navíc ochrání i pomocí vestavěného šifrování.

ZEE Core Smart Case

Poslední funkcí, kterou oceníte při fotografování a natáčení videa za zhoršených světelných podmínek, je výkonné LED světlo. Skládá se ze šesti 2W inteligentních LED diod a umí více než jen záblesk. Aplikace nabízí široké možnosti nastavení a naprogramování. V režimu večírku může například blikat v rytmu hudby.

ZEE Core Smart Case

Na svých internetových stránkách nabízí Hello ZEE zatím pouze předobjednávky za speciální CES ceny a ani tyto ceny nejsou nejnižší. Za samotné ZEE Smart Core zaplatí zájemce u 32GB kapacity 129 dolarů (4 000 Kč s DPH). Zee Smart Core 64GB pak vyjde na 169 dolarů (4 300 Kč s DPH) a Zee Smart Core 128 GB na 199 dolarů (5 100 Kč s DPH). Ceny pouzder, do kterých se ZEE Smart Core vkládá, se pak pohybují od 24,99 dolarů (800 Kč s DPH) do 49,99 dolarů (1 300 Kč s DPH).

Zdroje: prnewswire.com, meetlima.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze