GadgetMix: sluchátka do ruchu velkoměsta a klávesnice do kapsy

1

V dnešním dílem našeho pravidelného seriálu pro vás máme praktická bezdrátová sluchátka s funkcí pro odfiltrování okolního zvuku. Zabudovaný mikrofon přitom přenáší hlas vnitřním uchem, takže budete za všech okolností dobře slyšet. Tenkou, skládací klávesnici pak strčíte do každé kapsy.

Sluchátka pro dokonalé odfiltrování hluku

Dnešní civilizace především ve městech je prosycena nejrůznějším a mnohdy nepříjemným hlukem. Není proto divu, že zajímavá bezdrátová výkonná sluchátka RippleBuds, které ho dokážou odfiltrovat, nasbírala již na Kickstarteru více než jedenáctinásobek požadovaných 50 tisíc dolarů.

RippleBuds označuje jejich výrobce jako nejchytřejší Bluetooth sluchátka vybavená vestavěným mikrofonem na světě. Zajistí přitom, že bude vašemu hlasu vždy rozumět jako v nejtišším prostředí.

RippleBuds

To umožňuje inovovaná technologie blokování hluku, která redukuje okolní šum asi o 30 decibelů. RippleBuds navíc zachycuje lidský hlas šířící se Eustachovou trubicí, aby byl váš hlas slyšet jasně, i když jste ve velice hlučném prostředí. Sluchátka můžete samozřejmě využít nejen při telefonování jako handsfree, ale hodí se i na poslech hudby, kdy vás nebudou obtěžovat žádné kabely.

RippleBuds

Aby RippleBuds dokonale seděla v uchu a uzavřela sluchovod, dostanete s nimi navíc měkké ušní polštářky hned v pěti velikostech, aby si vybral skutečně každý. Sluchátka jsou navíc potu odolné a tyto polštářky omyvatelné.

RippleBuds

Sluchátka k přenosu Dual Mode Bluetooth 4.1 Audio, který je kompatibilní s klasickými Bluetooth zařízeními s profilem A2DP. Vestavěná baterie postačuje na 5 hodin provozu. Kapsle na jejich přenášení je však zároveň bezdrátově dobíjí a dokáže nabít jedno sluchátko až šestkrát, dvě sluchátka pak třikrát. Samotná kapsle se nabíjí klasicky přes microUSB.

RippleBuds

RippleBuds můžete mít jako Mono, tedy jedno sluchátko s mono dobíjecí kapslí, v rámci kampaně na Kickstarteru za 89 dolarů (2 120 Kč), což je úspora 30 procent proti konečné maloobchodní ceně 129 dolarů (3 070 Kč). Dvě sluchátka a stereo dobíjecí kapsle pak vyjde na 119 dolarů (2 830 Kč), což je třetinová úspora proti doporučená maloobchodní ceně 179 dolarů (4 260 Kč). Na výběr jsou černá sluchátka s černou kapslí a bílá sluchátka se stříbrnou kapslí. Poštovné do České republiky vyjde na 20 dolarů (480 Kč). Předpokládané datum dodání je pak letošní září.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 21. 4. 2016
  • Požadovaná částka: 50 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 579 749 dolarů (9. 4. 2016 14:00)

Bezdrátová klávesnice do kapsy

Dotykové displeje ovládly svět chytrých telefonů a další elektroniky. Hardwarová klávesnice však má stále své opodstatnění. Při psaní delších textů je mnohem pohodlnější používat hardwarovou klávesnici než vše vyťukávat na displeji. Na trhu je celá řada přídavných klávesnic pro smartphony a tablety. Wekey Pocket, který se uchází o podporu na Indiegogo, se chlubí tím, že je nejtenčí a nejlehčí klávesnicí na světě. Je tak malá, že se vejde do kapsy. Navíc je i voděodolná, takže si bez problémů poradí i s politím.

Většina z dnešních skládacích klávesnic na trhu mají tloušťku přes 10 milimetrů, zatímco Wekey Pocket je tenká pouhých 6 milimetrů. To umožnilo použití ohebné skládací desky s plošnými spoji. Ta je nejen neuvěřitelně tenká, ale díky podkladové folii ji můžete libovolně zmuchlat, aniž by to nějak narušilo její funkčnost.

Wekey Pocket

Ve složeném stavu má klávesnice pak rozměry 155 × 88 mm, rozevřením obou polovin se její délka zvětší na 310 mm, což je přibližně 80 procent délky standardní klávesnice, což jí poskytuje dostatek místa, aby psaní na klávesnici nebylo stísněné a co nejpodobnější psaní na PC klávesnici. K tomu pocitu napomáhá i známý zvuk při stisku klávesy. Nastavit si přitom můžete ve třech krocích i zpětnou vazbu.

Wekey Pocket

Kromě klasické QWERTY klávesnice Wekey Pocket nabízí i řadu speciálních kláves a praktických zkratek pro ovládání přehrávání fotek a videa, pořízení fotografie nebo selfie a výběr operačního systému. Podporovány jsou zařízení s Androidem, iOS i Windows, ke kterým se připojuje přes Bluetooth 3.0.

Wekey Pocket

O napájení klávesnice se stará Li-Polymer klávesnice s kapacitou 200 mAh, která se dobíjí klasicky skrz microUSB. Výrobce uvádí, že baterie při používání po dobu dvě hodiny denně vydrží více než dva měsíce provozu.

Wekey Pocket

Klávesnici Wekey Pocket můžete mít v černém nebo bílém provedení. V rámci kampaně na Indiegogo jí můžete mít jako Early Bird už za 58 dolarů (1 380 Kč) + poštovné. Předběžný dodací termín je září 2016.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 6. 5. 2016
  • Požadovaná částka: 10 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 6903 dolarů (9. 4. 2016 14:00)

Zdroje: kickstarter.com, indiegogo.com