GadgetMix: sdílení srdečného tepu pro zamilované a svítilna pro drsňáky

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu vám představíme gadget, který zaujme všechny zamilované. V reálném čase jím umožní sdílet srdeční rytmus s jejich milovanou osobou, i když jsou od sebe odloučeni klidně přes půlku světa. Druhým gadgetem je vodotěsná svítilna, která nejen posvítí, ale i dobije smartphone nebo nastartuje auto s vybitým akumulátorem.

Sdílejte tep s milovanou osobou

Když někoho milujete, chcete cítit jeho blízkost, i když spíte. To však není vždy možné. Složité je to ve vztahu na dálku, nebo pokud musí váš protějšek odjet například za prací. Řešení této situace představuje zajímavý polštář Pillow Talk, který vám umožní zůstat ve spojení prostřednictvím sdílení srdečního tepu.

Pillow Talk funguje jednoduše. V reálném čase vysílá zvuk vašeho srdečního tepu do reproduktoru pod partnerovým nebo partnerčiným polštářem a naopak. Díky tomu můžete ležet v posteli vedle své milované osoby, i když ta je na druhém konci světa.

Pillow Talk

Kromě malého reproduktoru s polstrovaným měkkým krytem je součástí Pillow Talk ještě měkký náramek ze stejné tkaniny, ve kterém je umístěný senzor srdečního tepu. Ten je vyjímatelný, takže můžete náramek vyprat a na jedno nabití by měl vydržet několik nocí v provozu. Dobíjení pak probíhá přes klasický microUSB konektor. Reproduktor se pak zapojuje přímo do sluchátkového výstupu smartphonu, takže samostatné napájení nepotřebuje.

Pillow Talk

Se smartphonem se náramek připojí klasicky přes Bluetooth 4.0. V obslužné aplikaci, která je k dispozici pro Android i iOS, se přes internet spárujete se svým partnerem a můžete si nastavit i upozornění, když se chystá jít spát. Při samotném provozu pak aplikace běží v telefonu na pozadí a vše funguje zcela automaticky.

Pillow Talk

V tuto chvíli je Pillow Talk k dispozici ve dvou barevných provedeních – červené a modré, ale výrobce slibuje do budoucna další barvy. Jeden Pillow Talk můžete mít v rámci nabídky Early Bird už za 52 liber (2 010 Kč). Smysl však má Pillow Talk DUO, které je nicméně v nabídce Early Bird už rozebrané, a v běžné nabídce vás vyjde na 118 liber (4 560 Kč). Předpokládané datum dodání je pak květen 2016.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 10. 12. 2015
  • Požadovaná částka: 75 000 liber
  • Zatím vybráno: 42 312 liber (20. 11. 2015 12:00)

Dokonalá svítilna pro drsné nerdy

Kvalitní kapesní svítilnu oceníte nejen, když vypadne proud nebo se vracíte domů potmě. To hlavní, co chcete od takové svítilny, je, aby dobře svítila a v té nejnevhodnější chvíli jí nedošly baterie. Zajímavá svítilna Vis Hummer, která se uchází o přízeň přispěvatelů na Kickstarteru, umí mnohem víc a nepohrdl by jí ani McGyver.

Outdoorové zaměření svítilny podtrhuje odolný robustní hliníkový kryt, který je navržen tak, aby odolal všem venkovním podmínkám. Je navržený tak, aby se nepoškodil při pádu nebo otřesech. Zároveň splňuje stupeň krytí IP68 a je tak chráněný proti úplnému vniknutí prachu, ale je i vodotěsná a funguje i pod vodou. Zároveň si však zachovává kompaktní rozměry. Měří 22 × 4,7 × 1,85 centimetrů. Váží však nezanedbatelných 725 gramů.

Vis Hummer

O osvětlení se starají čtyři prémiová LED Cree diody, která nabízí tři nastavení jasu – 2 000, 3 000 a 4 500 lumenů a režim blikání. Vis Hummer je tak při maximálním jasu až šestkrát jasnější než průměrná baterka.

Vis Hummer

Kromě samotného posvícení na cestu vám Vis Hummer dobije i mobilní telefon, tablet nebo například GoPro kameru. Uvnitř svítilny se nachází akumulátor s kapacitou 12 000 mAh, což vystačí na nabití iPhonu 6 nebo podobného smartphonu 6 až 8krát. Stejně tak nabijete 10 až 12krát GoPro Hero 4 nebo jinou podobnou outdoorovou kameru.

Vis Hummer

Unikátní funkcí, která vás může zachránit, pokud zapomenete rozsvícená světla u auta a skončíte s vybitým akumulátorem, je možnost nastartovat přes startovací kabely. Ty stačí zapojit do konektorů v zadní části svítilny a na jedno nabití můžete nastartovat až dvacetkrát.

V rámci limitované nabídky First Adopters může být svítilna Vis Hummer vaše už za 149 dolarů (3 770 Kč). Za to kromě svítilny dostanete i USB kabel, nabíječku pro doma, jednu pro nabíjení v autě a pouzdro. Předpokládané datum dodání je únor 2016.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 26. 12. 2015
  • Požadovaná částka: 30 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 17 788 dolarů (20. 11. 2015 12:00)

Zdroje: kickstarter.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze