GadgetMix: s prstenem pro dokonalý spánek a nabíječka pro cestovatele

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu pro vás máme elegantní prsten Oura, který je však prošpikovaný elektronikou a slouží k monitorování kvality vašeho spánku. Druhým gadgetem je pak praktická nabíječka se čtyřmi USB konektory a univerzálním adaptérem pro všechny typy elektrických zásuvek.

Prsten, který vám poradí, jak zlepšit spánek

Na trhu existuje celá řada fitness trackerů a řada z nich kromě monitorování fyzické aktivity sleduje i kvalitu spánku. Oura, která v současnosti sbírá prostředky na Kickstarteru, se naproti tomu přímo specializuje na spánek. Je navržena tak, aby vám pomohla získat klidnější spánek a díky tomu přes den podávat lepší výkony. S její pomocí jednoduše zjistíte, jak váš životní styl ovlivňuje váš spánek, a jak kvalita vašeho spánku ovlivňuje schopnost ho naplňovat.

Na rozdíl od obvyklého tvaru náramku nebo hodinek, který obvykle podobné trackery mají, se tvůrci rozhodli pro zmenšení a dali mu podobu elegantního prstenu z prémiové keramické sloučeniny, který je těžký pouhých 15 gramů, a který by neudělal ostudu ani jako šperk. Je přitom nealergický, odolný proti poškrábání a vodotěsný do 50 metrů.

Oura

Prsten s přesností na laboratorní úrovni analyzuje při spánku pomocí optického senzoru tepovou frekvenci, rychlost dýchání, tělesnou teplotu a pohyb. Délku a intenzitu vašich aktivit však sbírá, i když jste vzhůru, stejně jako to, jak dlouho sedíte.

Oura

Prsten je kromě řady senzorů vybavený i vlastním procesorem ARM a rychlou pamětí, která pojme měření za více než tři týdny. Díky tomu je schopný pracovat i bez telefonu. Je autonomní a schopný se učit podle vašich návyků a personalizovat se.

Oura

Vestavěná Li-Ion baterie s kapacitou 40 mAh vystačí díky absenci displeje na více než tři dny provozu. Dobití v bezdrátové nabíječce pak trvá méně než hodinu. Pro komunikaci s mobilním telefonem používá Bluetooth.

Oura App

Oura však není jen prsten. Neméně důležitou roli má i Oura App, která bude v listopadu k dispozici nejprve pro iOS. V prvním čtvrtletí příštího roku by pak měla přibýt i verze pro Android. Aplikace nejen, že v přehledné podobě zobrazuje všechny naměřené údaje, ale díky patentovaným technologiím a algoritmům, označuje jednotlivé fáze spánku a používá je k vytváření profilů nočního spánku. Na základě všech těchto údajů poskytne uživateli doporučení, co změnit, abyste se lépe vyspali a přes den fungovali efektivněji.

Oura App

V rámci limitované nabídky na Kickstarteru můžete mít prsten Oura v bílé nebo lesklé černé barvě už za 229 dolarů (cca 5 500 Kč). Předpokládaná maloobchodní cena je přitom 299 dolarů (cca 7 200 Kč). Odhadované doručení je pak listopad 2015.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 24. 9. 2015
  • Požadovaná částka: 100 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 315 235 dolarů (28. 8. 2015 15:00)

Dobíjecí stanice, která vám pomůže kdekoli

Zatímco u nás a ve zbytku kontinentální Evropy jsme zvyklí na elektrické zástrčky se dvěma kulatými kolíky, ve Velké Británii, jejích bývalých koloniích, nebo například v USA byste si se svou nabíječkou ani neškrtli. Ti, kteří často cestují, to řeší většinou nejrůznějším adaptéry, které na zástrčku nasadí.

Twist World Charging Station

Toto řešení je nejen rozměrné a nepraktické, ale taky se vám může stát, že adaptér zapomenete doma nebo ho sice budete mít, ale pro jiný typ zásuvky než potřebujete. S mnohem lepším řešením přichází společnost oneadaptr a její Twist Plus World Charging Station.

Twist World Charging Station

Malý váleček je vybavený univerzálním konektorem, který jednoduše přeskládáte tak, aby vám pasoval do typu zásuvky, který potřebujete.Zajímavá je však i samotná nabíjecí část. Po jejím obvodu jsou umístěny dvě dvojice USB portů, takže najednou můžete nabíjet až čtyři zařízení. Hlava nabíječky je přitom otočná, což usnadňuje jejich přístup při jejím zapojení do zásuvky. Nabíječka je vybavena i přepěťovou pojistkou, která ochrání vaše elektronická zařízení před náhlým vysokým výbojem.

Twist World Charging Station

Kromě verze Twist Plus World Charging Station nabízí výrobce ještě variantu Twist Plus World Charging Station Plus, která nabízí ještě pátý konektor určený speciálně pro připojení zdroje k Macbooku.

Twist World Charging Station Plus

Twist Plus World Charging Station nabízí výrobce v bílém a černém provedení za 39,99 dolarů (cca 960 Kč bez DPH). Verze plus je k dispozici v bílé a žluté barvě a připlatíte si 5 dolarů (120 Kč bez DPH).

  • Kde koupit: oneadaptr.com
  • Za kolik: 39,99 dolarů (960 Kč bez DPH)

Zdroje: oneadaptr.com, androidcommunity.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze