GadgetMix: nejinteligentnější nabíječka a navigace pro cyklisty

6

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu jsme pro vás na Kickstarteru vybrali další z inteligentních nabíječek, které se snaží usnadnit nebo urychlit nabíjení telefonů, tabletů a dalších elektronických zařízení. Tato tvrdí, že je ze všech nejinteligentnější a nabízí řadu zajímavých funkcí. Cyklistická navigace BeeLine spíše než na záplavu funkcí sází na jednoduchost a uživatelský komfort.

Inteligentní nabíječka se sama vypne

Přestože existuje nepřeberné množství nejrůznějších nabíječek pro naše elektronické hračky, stále je tu prostor pro jejich vylepšení. Autoři nabíječky UsBidi, která sbírá prostředky na Kickstarteru, neskromně označují svůj produkt jako nejintenteligentnější nabíječku všech dob. O tom, že svým nápadem dokázali zaujmout, přitom svědčí i to, že více než měsíc před koncem kampaně mají na svém kontě sedminásobek požadované sumy.

Nabíječka má v sobě zabudované obvody, které hlídají úroveň nabití a zajišťují, že se nabíječka po dokončení nabíjení automaticky vypne. Když nabíjíte běžnou nabíječkou telefon například přes noc, zařízení se zahřívá, což spolu s mininabíjecími cykly poškozuje kapacitu baterie a zkracuje její životnost.

UsBidi

UsBidi však dokáže zároveň zdvojnásobit rychlost nabíjení, a zkrátit tak čas nabíjení na polovinu. Pokud dobíjíte svůj telefon z USB portu počítače, jde to mnohem pomaleji než ze sítě. Důvodem je, že kromě nabíjení se telefon ve stejnou chvíli i synchronizuje. Nabíječka má na svém těle tlačítko, kterým vypnete synchronizaci a přepnete se do Smart & Fast režimu.

UsBidi

Autoři si však dali záležet i na vzhledu. Kabel má opletený povrch v několika barevných provedeních. Šikovnou vychytávkou jsou pak magnetické koncovky, díky čemuž skoncujete s povalováním kabelu, kde se dá. Jednoduše ho přichytíte na libovolný kovový povrch. Další praktickou vlastností je pak zabudovaná LED signalizace stavu v koncovce. Modré světlo signalizuje synchronizaci dat, červené pak rychlé nabíjení, a když světlo zhasne, značí to, že je nabito.

UsBidi

Jednu nabíječku UsBidi můžete mít za 26 australských dolarů (460 Kč). Vybrat si přitom můžete mezi verzí s microUSB a verzí s konektorem Lightning pro majitele iPhonů a iPadů, která je MFi certifikována. Na výběr je dále z několika barevných provedení opletení a ze tří délek (0,3, 0,9 a 1 metru). Předpokládané datum dodání je v únoru 2016.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 4. 12. 2015
  • Požadovaná částka: 35 000 australských dolarů
  • Zatím vybráno: 244 465 australských dolarů (30. 10. 2015 14:00)

Jednoduchá navigace pro každého cyklistu

Satelitní navigace používáme běžně v autech, ale při jízdě na kole jí používá jen minimum lidí. Jistě, můžete si upevnit na řídítka držák na mobilní telefon, ale i když ho dáte do pouzdra, tak při pádu vždy hrozí, že ho poškodíte nebo zničíte. Autoři zajímavé cyklistické navigace BeeLine, kterou můžete v současnosti nalézt na Kickstarteru, na to šli jinak.

Osekali funkčnost samotné navigace na naprosté minimum, která tak má jediný a hlavní účel, kterým je ukázat směr a vzdálenost. Můžete si ji představit jako jakýsi kompas, který však neukazuje k severu, ale směr, kterým máte jet. V dalším režimu ukáže rychlost a ujeté vzdálenosti, takže poslouží jako cyklocomputer, nebo může jednoduše fungovat jako hodiny. Při jízdě vás tak nic nerozptyluje a můžete se plně soustředit na silnici.

BeeLine

Zařízení má podobu malého puku s podsvíceným e-paper displejem, díky čemuž je naprosto energeticky nenáročné. Při používání 20 až 60 minut denně vydrží na jedno nabití 1 až 3 měsíce provozu. Nabíjí se přitom snadno přes microUSB.

BeeLine

Tento puk, který je odolný vůči dešti a nárazům, jednoduše pomocí připojeného silikonového pásku a kolébky uchytíte na libovolná řídítka. Když ho zrovna nepotřebujete, můžete si ho uchytit jako klíčenku ke klíčím a mít ho tak stále po ruce.

BeeLine

Hledání trasy, nastavování waypointů probíhá skrz smartphone, se kterým je BeeLine propojený skrz Bluetooth. Bezplatná aplikace je k dispozici pro Android a iOS. Uživatelé ostatních platforem mají v tuto chvíli bohužel smůlu. Při navigování přitom používá GPS právě z telefonu, protože BeeLine sám o sobě obsahuje pouze akcelerometr, gyroskop a digitální kompas.

BeeLine

V rámci kampaně na Kickstarteru můžete mít BeeLine už 35 liber (1 320 Kč), což je úspora 40 procent proti předpokládané maloobchodní ceně. Za příplatek 10 liber (380 Kč) vám pak na něj vygravírují i vaše jméno. Předpokládané datum dodání je srpen 2016.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 27. 11. 2015
  • Požadovaná částka: 60 000 liber
  • Zatím vybráno: 50 926 liber (30. 10. 2015 14:00)

Zdroje: kickstarter.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
Janko
Domnívám se, že každý solidní výrobce má ošetřeno nabíjení mobilních zařízení tak aby nedocházelo k přebíjení baterie, popřípadě k zahřívání zařízení.
Pokud tomu tak není, prosím o sdělení výrobce který to ošetřeno nemá, rád bych se nákupu zařízení od takového výrobce vyhnul.
Děkuji
Grom51
navigaci jsem si už objednal :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze