GadgetMix: nabíjejte modulárně nebo točte kličkou

3

Dnešní díl našeho pravidelného seriálu je monotématický a je zaměřený na nabíjení. Modulární prodlužovačka se jednoduše přizpůsobí vaším potřebám. Praktická miniaturní nabíječka na kličku, kterou strčíte do kapsy, a která podporuje Quick Charge 2.0, vám zaručí, že nezůstanete bez energie, i když všechny ostatní možnosti selžou.

Modulární prodlužovačka pro každou příležitost

S přibývajícím množstvím elektroniky a dalších elektrických spotřebičů v našich domácnostech vyvstává potřeba stále většího počtu elektrických zásuvek. Mohlo by se zdát, že na elektrické prodlužovačce toho není už moc, co vymyslet. Německý nápad YOUMO, který se dva týdny před koncem kampaně na Kickstarteru blíží k trojnásobku požadované částky, vás však rychle vyvede z omylu.

YOUMO není jako jiné prodlužovačky. Jeho největší předností je modulární konstrukce. Nejen, že můžete nabíjet více elektroniky, ale navíc můžete pomocí do sebe zapojitelných modulů přizpůsobit styl a funkce svým potřebám. Vybrat si můžete ze sedmi základen s kabely různých barev (bílá, černá, modrá, červená, zelená, žlutá nebo černá s bílými šipkami) a tří různých délek (1,5 m, 2,5 m, 4 m).

YOUMO

Do nich se zasunují jednotlivé moduly. Ty je přitom možné i štosovat do sebe. V tuto chvíli jsou k dispozici: SOLO MODULE ve verzi EU a US, který obsahuje jednu zásuvku a dva USB porty; TRIPLE MODULE (pouze EU) obsahuje tři klasické zásuvky; FIVER MODULE (pouze US) nabízí pět zásuvek; MULTI-USB MODULE disponuje čtyřmi USB; WIRELESS CHARGING MODULE pro bezdrátové nabíjení. SMART MODULE je určený pro internet věcí. Přidáním do YOUMO sestavy umožňuje monitorovat a komunikovat s veškerou připojenou elektronikou prostřednictvím aplikace ke stažení.

YOUMO

Později chtějí autoři přidávat další moduly, a to i na základě zpětné vazby uživatelů Mezi plánovanými moduly jsou například světlo, bezdrátový reproduktor, Wi-Fi opakovač, powerline modul pro připojení LAN, přepěťový modul nebo bezpečnostní senzory.

YOUMO

V rámci kampaně na Kickstarteru můžete mít základní sadu za 39 euro (1 050 Kč), která zahrnuje jednu základní stanici v barvě a délce dle vlastního výběru a dva libovolné moduly z nabídky. Se třemi moduly pak zaplatíte 49 euro (1 320 Kč). Předpokládané datum dodání je únor 2017.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 3. 4. 2016
  • Požadovaná částka: 50 000 euro
  • Zatím vybráno: 135 655 euro (19. 3. 2016 13:00)

Stačí jen zatočit kličkou

Dnešní chytré telefony jsou stále výkonnější, což se podpisuje i na jejich výdrž. Zvlášť, pokud na svých výletech používáte i navigaci, ukazatel energie doslova klesá před očima. Energii sice můžete doplnit z powerbanky, ale když i ta dojde, v lese elektrickou zástrčku nenajdete a solární nabíječky jsou vesměs pomalé nebo nemusí svítit slunce. U malé a stylové nabíječky Jiffy stačí zatočit jen kličkou.

Nabíječka přitom podporuje i technologii rychlého nabíjení Quick Charge 2.0. Výroba energie se provádí pomocí třífázového asynchronního mikrogenerátoru s velmi vysokou účinností. Nabíjecí modul je 5V USB, takže s ním lze nabíjet nejen telefony, ale všechna zařízení podporující standard USB. Intenzita elektrického proudu je přitom 2 200 mA, takže nabíjení trvá mnohem kratší dobu než u konkurenčních nabíječek.

Jiffy

Současně může nabíjet podle autorů až šest čtyřpalcových smartphonů připojených přes Wi-Fi nebo čtyři, které jsou k internetu připojeny přes 3G. S připojeným LED světlem pak může posloužit i jako nouzová svítilna.

Jiffy

Nabíječka přitom dokáže poskytovat za všech okolností stabilní proud bez kolísání. Za mikrogenerátorem je namontovaný regulátor, jehož úkolem je nepřetržité získávání proudu a stabilizovat na výstupu 5V napětí. Dále je zde elektrolytický kondenzátor, který má funkci mikroakumulátoru a je připojený do systému, aby odstranil kolísání produkované změnami tempa otáčení kličkou.

Jiffy

Samotnou nabíječku můžete mít v rámci kampaně za 25 dolarů (600 Kč) + poštovné. Navíc si k ní můžete přikoupit přídavné LED světlo nebo multi USB kabel s různými koncovky. Oboje stojí shodně 5 dolarů (120 Kč). Předpokládané datum dodání je pak srpen 2016.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 31. 3. 2016
  • Požadovaná částka: 1000 dolarů
  • Zatím vybráno: 2485 euro (19. 3. 2016 13:00)

Zdroje: kickstarter.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
NKVD
Prodluzovak uplne nahovno do pulky evropy, opravdu nejsem retard abych pripojoval spotrebic s koncovkou E ( kolik ) do zasuvky typu Schuko (F). Nechci aby me nejaky v cine vyrobeny kram prizabil. Napoveda ( pokud neni uni snura spotrebice E/F ) pripojuje se bez uzemneni
Jenula
Co je to za pitchovinu "Současně může nabíjet podle autorů až šest čtyřpalcových smartphonů připojených přes Wi-Fi nebo čtyři, které jsou k internetu připojeny přes 3G" na co potřebuješ při nabíjení připojení k webu?
Jiří Pospíšil
Jiří Pospíšil
Za modulární zásuvku považuji Power Cube viz http://powercube.cz/produkty/, kde si jednotlivé zásuvky nepřekážejí a jdou krásně štosovat na sebe a ne tohle.V tom předváděném do klasických zásuvek bude opět problém zapojit vedle sebe rozměrnější třeba zdroje nebo nabíječky akumulátorů.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze