GadgetMix: nabíjecí kabel s pamětí a měřič alkoholu v krvi

3

V dnešním díle našeho seriálu o zajímavých gadgetech vám nabídneme zajímavý nabíjecí kabel, který neslouží pouze k nabíjení, ale dokáže do integrované paměti zálohovat vaše data. Dalším šikovným gadgetem je pak miniaturní alkoholmetr, který připojíte do microUSB konektoru svého smartphonu s Androidem.

Zálohovat data je možné i do nabíjecího kabelu

Představte si situaci, že ztratíte nebo je vám ukraden mobilní telefon. V řadě případů více než to, že přijdete o samotný přístroj, zamrzí ztráta osobních dat. Jistě všechny hlavní mobilní operační systémy umožňují jejich zálohování do cloudu, odkud si je můžete případně snadno obnovit. Ne každý však chce ukládat svá soukromá data. Také nemusíte být vždy v dosahu Wi-Fi a jejich zálohování nebo obnovování by vám spolehlivě zlikvidovalo celý FUP. Zajímavým způsob zálohování dat nabízí chytrý nabíjecí kabel bleeb-Smart, který v současnosti sbírá podporu na indigogo.com.

Dnešní chytré mobilní telefony, se vzhledem ke své vysoké energetické náročnosti, neobejdou bez častého nabíjení, tak proč toho nevyužít. V případě bleeb-Smart se nejedná pouze o vysoce kvalitní nabíjecí kabel, ale má v sobě zabudovanou i flash paměť, která může mít kapacitu od 16 do 64 GB.

Stačí stáhnout aplikaci pro Android a iOS, přihlásit se do svého bleep účtu, který je zdarma a vybrat si nastavení zálohování. Od tohoto okamžiku jakmile připojíte svůj smartphone do nabíječky, automaticky se synchronizují nová denní data z kontaktů, WhatsApp, historie, obrázky, videa a další média.

bleep-Smart

Samozřejmostí je však i podpora více zařízení, takže do paměti kabelu můžete synchronizovat data z více smartphonů nebo tabletů. Při obnově dat, které můžete samozřejmě ochránit pomocí hesla, pak stačí připojit bleep-smart k jinému telefonu a přes intuitivní rozhraní vybrat, která data, chcete obnovit.

K zálohování dat však nemusí docházet pouze při nabíjení. Data synchronizujete kdekoli i bez elektrické sítě. Jen připojíte kabel. Na druhou stranu však bleep-Smart funguje i bez telefonu jako jakýkoli jiný flash disk. Po připojení k počítači můžete uložená data procházet i editovat.

V rámci limitované nabídky může být váš bleep-Smart s kapacitou 16 GB za 40 dolarů (841 Kč), což je o 20 procent méně, než kolik by měla být konečná maloobchodní cena. Verzi s 32 GB můžete mít limitované nabídce za 55 dolarů (1 156 Kč) a za 64 GB dáte 78 dolarů (1 345 Kč). Poštovné pak vyjde na dalších 10 dolarů (210 Kč). Poněkud překvapivé je však předpokládané datum dodání až v srpnu 2015.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 24. 10. 2014
  • Požadovaná částka:20 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 19 198 dolarů (30. 8. 2014 12:00)

Měřič alkoholu v krvi pro Android

Rádi se bavíte a dáte si nějakou tu skleničku? Zajímavým mobilním gadgetem, který vás může v případě usednutí za volant ušetřit tučné pokuty a ztráty bodů, je DrinkMate. Tato drobná tyčinka, která na délku 45,72 milimetrů, v průměru má 15,75 milimetrů a váží pouhých 5,67 gramů, funguje jako alkoholometr, který měří úroveň alkoholu v krvi.

Jednoduše ho můžete nosit například na klíčích, a pokud ho budete chtít použít, tak ho připojíte přes microUSB konektor ke svému smartphonu s Androidem a fouknete na něj. V jednoduché aplikaci se vám pak ukáže výsledná hodnota, a zda je už bezpečné usednout za volant.

Přesnost použitého senzoru je přibližně +/- 0,1 promile a maximum, co senzor dokáže změřit je 5 promile. V tomto případě však již budete potřebovat lékařskou pomoc. DrinkMate přitom nepotřebuje žádnou baterii, protože si bere energii přímo z vašeho telefonu. Jeho spotřeba je nicméně zanedbatelná a pohybuje se od 30 mAh v klidovém stavu po 80 mAh při plném zatížení, které však trvá pouhých 7 sekund.

Nejlevnější nabídka je už pryč, ale DrinkMate může být váš už za 25 dolarů (525,56 Kč). Za sdílení na Facebooku nebo Twitteru vám pak výrobce přidá na něj pouzdro zdarma. Na dalších 8 dolarů (168 Kč) vyjde poštovné a předpokládané datum dodání je prosinec 2014, takže byste ještě s ním mohli stihnout letošní období vánočních večírků.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 25. 9. 2014
  • Požadovaná částka:40 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 21 811 dolarů (30. 8. 2014 12:00)

Zdroje: indiegogo.com, kickstarter.com