GadgetMix: miniaturní dron vám ukáže svět z výšky ve VR

3

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu vám představíme zajímavý miniaturní dron, který se na Indiegogo už blíží k milionu dolarů vybraných prostředků. Navíc zde máme šikovný budík, který vás nejen vzbudí oblíbenou hudbou, ale i ukáže teplotu, nabije telefon a tablet zároveň a poslouží i jako praktický bezdrátový reproduktor.

Miniaturní dron zprostředkuje virtuální realitu

Drony všech velikostí se dostávají ke stále většímu počtu uživatelů. O jejich popularitě svědčí i to, že zajímavý miniaturní dron Micro Drone 3.0, který se vejde do dlaně, nasbíral dosud na Indiegogo místo požadovaných 75 000 dolarů bezmála 950 000 dolarů.

Micro Drone 3.0 přitom není pouze miniaturní, ale má i dobrou manévrovatelnost a především si ho může uživatel upravit podle svých potřeb. Je jednoduše rozšiřitelný pomocí modulárního snap-on designu. Kromě kamery jednoduše vyměníte baterii, ale stejně snadno připojíte například chrániče pro let v interiérech.

Můžete si však i z miniaturního dronu udělat mnohem větší a výkonnější dron. Jeho firmware je naprogramovaný se třemi různými nastaveními pro tři různé velikosti s odlišnou letovou dynamikou.

Micro Drone 3.0

Dron kombinuje rozšiřitelnou modulární technologii, senzory asistovaného létání a závěse vybavený malými servomotory, které dovolují pilotovi na dálku kontrolovat úhel kamery připojené k břichu dronu ve všech třech osách.

Navíc bude Micro Drone 3.0 pracovat i s aplikacemi pro streamování videa Periscope a Meerkat a headsetem pro virtuální realitu Google Cardboard VR. Což dá uživatelům zcela nový rozměr používání dronů. Kromě toho je možné HD video streamovat přes Wi-Fi do smartphonu, případně ho ukládat na microSD kartu.

Micro Drone 3.0

Dron je možné ovládat přes smartphone s Androidem nebo iOS, kdy máte k dispozici jednoduché ovládání pomocí dvou prstů nebo přes klasický radiový přijímač. Dosah dronu je přibližně 91 metrů, což je u podobných komerčních dronů vcelku běžné.

Jeho výrobce, společnost Extreme Flyer, však tvrdí, že dron dokáže létat i ve větru o rychlosti 72 kilometrů v hodině, což je u takto miniaturního zařízení úctyhodný výkon. Dron přitom dokáže létat i otočený o 180 stupňů, kdy jsou vrtule dole a jeho břicho trčí vzhůru.

Micro Drone 3.0

Micro Drone 3.0 můžete mít už za 150 dolarů (3 700 Kč) a ušetříte tak 25 dolarů (620 Kč) z doporučené maloobchodní ceny. Za tyto peníze dostanete Micro Drone 3.0 s HD kamerovým modulem, headset pro virtuální realitu, baterii, nabíječku, profesionální radiový ovladač a výběr CAD souboru pro tisk uživatelských rámů dronu na 3D tiskárně. Dalších 20 dolarů (500 Kč) pak zaplatíte na poštovném. Předpokládané datum dodání je letošní listopad.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 17. 7. 2015
  • Požadovaná částka: 75 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 945 143 dolarů (26. 6. 2015 11:00)

Budík, který vás víc než jen vzbudí

Šikovný budík Homtime C1pro, který úspěšně sbírá prostředky na Kickstarteru, je nejen po designové stránce pohledný, ale i uživatelsky přívětivý. Velkým otočným kolečkem jednoduše nastavíte čas a jeho stisknutím nejen deaktivujete buzení, ale i regulujete intenzitu podsvícení.

Označit Homtime C1pro za další z obyčejných budíků by však bylo chybou. Vypadá sice jako běžné budíky, ale kromě zobrazení času a buzení toho zvládne mnohem víc. Zobrazí i teplotu a přes slot pro microSD kartu si můžete i nastavit buzení vaší oblíbenou hudbou.

Homtime C1pro

Další funkcí je nabíjení. To zvládne celá řada multifunkčních zařízení, ale Homtime C1pro má na přední straně hned dva USB konektory. Jeden s 1A pro smartphony a výkonnější 2,1A pro tablety. Obě připojená zařízení se přitom mohou nabíjet simultánně.

Budík však také jednoduše spárujete se svým smartphonem přes Bluetooth a pokud jste zvyklí před spaním poslouchat hudbu nebo audioknihy, poslouží vám jako praktický Bluetooth reproduktor.

Homtime C1pro

V rámci EARLY BIRD nabídky můžete mít Homtime C1pro v černé nebo bílé barvě už za 49 dolarů (1 210 Kč). Na dalších 7 dolarů (170 Kč) pak vyjde poštovné. Předpokládané datum dodání je v září, ale výrobce slibuje, že pokud se podaří vybrat alespoň 50 000 dolarů, budou budíky odeslány už na konci července.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 18. 7. 2015
  • Požadovaná částka: 30 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 35 663 dolarů (26. 6. 2015 11:00)

Zdroje: mashable.com, indiegogo.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
Petr
Škoda že ten budík nemá ještě bezdrátovou nabíječku :)
Arnold
Vypadá to pěkně, hrál bych si asi jeden den, ale co pak s tím ? Jako hračka to bude drahé a pro profi účely nepoužitelné.
Wasted
Nějak jsem nepochopil smysl toho zařízení :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze