GadgetMix: miniaturní bezdrátová sluchátka a zásuvka hodna 21. století

2

V dnešním díle našeho seriálu jsme pro vás vybrali jeden gadget z Kickstarteru a jeden z Indiegogo. Oba už mají jistotu úspěchu a požadovanou částku mnohonásobně překročily. Zajímavá sluchátka lákají mimo jiné na své unikátní nabíjení přes magnetický konektor. Speciální zásuvka pak bez složité montáže nabídne víc než jen USB nabíječku.

Miniaturní bezdrátová sluchátka s unikátním nabíjením

Když autoři zajímavých bezdrátových sluchátek Pugz, která jednoduše dobijete ze svého smartphonu, spouštěli kampaň na Kickstarteru, nečekali, jaký zájem vyvolají. Nyní pár dní před koncem kampaně mají místo požadovaných 50 000 dolarů na svém kontě přes 890 000 dolarů od více než 6 600 přispěvatelů.

Nejen, že tato sluchátka nabízejí minimální velikost, ale mají proti konkurenci i několik zajímavých vychytávek. Tou nejzásadnější je unikátní systém nabíjení, které probíhá přes „Squircle“ patentovaný samonaváděcí magnetický konektor, který umožňuje uživatelům poslouchat a nabíjet současně. Pro lepší elektrickou vodivost i vzhled, sáhl výrobce po 18K zlatu.

Pugz

Pokud dochází sluchátkům energie, jednoduše připojíte přes magnetický konektor napájecí kabel. S ním můžete nabíjet sluchátka na všech zařízeních, jako jsou počítače, iPhone přes Lightning nebo ostatní smartphony přes microUSB. Výrobce přitom slibuje, že sluchátka příliš nevyčerpají akumulátor vašeho smartphonu. K plnému nabití, které vystačí na 4,5 hodiny provozu, vyžadují pouze tři procenta kapacity průměrné baterie chytrého telefonu.

Pugz

Sluchátka Pugz byla navržena s ohledem na maximální svobodu bez zaplétání kabelů. Vždy a při všech sportovních aktivitách drží v uších bez rizika, že vypadnou. Jsou odolná vůči potu, dešti i opotřebení. Pokud je zrovna nepoužíváte, drží je na krku magnetický zámek, kdy k sobě stačí pouze přiložit oba konce.

Pugz

Nejen, že jsou kompaktní a lehká, ale používají i výkonné reproduktory s rozsahem 8 Hz až 28 KHz a proprietární audio kodek, který dostane kvalitní zvuk s bohatými basy, přirozenými středy a svěžími výškami s minimálním harmonickým zkreslením přímo do uší posluchače.

Pugz

Přímo přes sluchátka můžete regulovat hlasitost, spouštět a zastavovat přehrávání, přeskakovat skladby, ale díky tomu, že disponují i duálním mikrofonem s technologií potlačení šumu, fungují rovněž jako handsfree a umožňují přijímat a ukončovat hovory či aktivovat Siri nebo Google Voice. Cortana nicméně chybí. Pugz jsou kompatibilní se všemi zařízením s Bluetooth 4.1 a ke kvalitnímu přenosu zvuku používají i vestavěný CSR-aptX čip.

Pugz

Na výběr máte ze čtyř barev (bílé, červené, růžově a černé) a dvou typů gelových koncovek. V rámci limitované nabídky můžete mít jedny sluchátka už za 119 dolarů (2 900 Kč) a z běžné maloobchodní ceny ušetříte 80 dolarů (1 950 Kč). Pokud připlatíte dalších 20 dolarů (490 Kč), dostanete k nim ještě extra nabíjecí kabel. V tomto případě je úspora ještě vyšší. Běžná maloobchodní cena této sady bude 239 dolarů (5 820 Kč). Poštovné je zdarma a odhadované datum dodání je už listopad 2015.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 9. 10. 2015
  • Požadovaná částka: 50 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 890 311 dolarů (2. 10. 2015 12:00)

Smartlet je elektrickou zásuvkou 21. století

Přesto, že by se mohlo zdát, že s elektrickou zásuvkou toho nejde zas až tolik vymyslet nového, v případě Smartlet to neplatí. Nemusíte se přitom obávat jakéhokoli složitého montování a úprav elektrického vedení. Stačí jej pouze zasunout do vaší stávající zásuvky.

Kromě zásuvky má v sobě Smartlet integrované dvě 2,4A USB nabíječky, se kterými zvládnete nabíjet plnou rychlostí nejen smartphone nebo tablet, ale i notebook a další elektroniku. Samozřejmostí je přitom i ochrana proti přepětí, takže se nemusíte obávat poškození.

Smartlet

V noci pak jistě oceníte i zabudované noční LED světlo. Kromě toho však ve verzi Pro disponuje i zabudovaným Wi-Fi. Prostřednictvím Smartlet App můžete na dálku ovládat zabudované spotřebiče. Problémem tak není zapnout například před příchodem domů kávovar nebo na dálku vypnout televizor. Případně můžete nastavit v časovači až deset úloh pro automatické vypnutí a zapnutí.

Smartlet

Přestože Smartlet pochází z USA, jeho autoři nezapomněli i na oblasti s jinými typy zásuvek. K dispozici tak bude mimo jiné i pro v Evropě používané zástrčky s dvojicí kulatých kolíků o průměru 4,8 mm.

Smartlet

Za jeden Smartlet bez Wi-Fi v rámci limitované nabídky zaplatíte 18 dolarů (440 Kč) + poštovné. Verze Pro s Wi-Fi pak přijde na 30 dolarů (730 Kč) + poštovné. Zvolit si však můžete i z několika sad, pokud byste jimi chtěli vybavit celý byt nebo dům. V takovém případě nabízí výrobce množstevní slevy. Předběžné datum dodání je leden 2016.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 29. 10. 2015
  • Požadovaná částka: 10 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 36 350 dolarů (2. 10. 2015 12:00)

Zdroje: kickstarter.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
Arnold
Obdoba tehle sluchatek jiz existuje a rekl bych, ze i z kvalitnejsich materiálu. Kdyz vidim ty snurky, obdoba apple kabelu, tak to moc potu odolny nebude. Kickstarter zlodejina v plne parade.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze