GadgetMix: lahev pohlídá hydrataci i zahraje, nabíječku srolujete

V dnešním díle našeho seriálu nabízíme dvojici gadgetů, které využijte při toulkách přírodou a sportu. Zajímavá lahev na vodu nejen ohlídá hydrataci, ale má i zabudovaný hudební přehrávač se špičkovými reproduktory. Malý zkosený váleček do kapsy pak v sobě skrývá nejen powerbanku, ale i srolovaný solární panel.

Chytrá lahev nabídne i dokonalý zvuk

Existuje již celá řada chytrých lahvích, které díky senzorům a aplikaci dokážou sledovat, kolik toho vypijete a zda pijete dostatečně často. Zajímavá lahev na vodu Spritz, která vzbudila velký zájem na Indiegogo.com však netradičně spojuje funkci sledování hydratace s vysoce výkonným bezdrátovým hudebním přehrávačem, který je navržen a postaven s využitím vyspělé audio technologie BONGIOVI DIGITAL POWER STATION (DPS) a kalibrován a naladěn v profesionálním nahrávacím studiu. Měl by tak uspokojit uši i těch nejnáročnějších milovníků kvalitního zvuku.

Prostorový 360° reproduktor krytý výrazným barevným silikonovým prstencem nabízí jedinečnou dokonale prokreslenou zvukovou škálu s hlasitostí až 95 decibelů, což je stejně jako zvuk sbíječky ze vzdálenosti 127 centimetrů. Spritz přitom může přitom streamovat hudbu přes Bluetooth z telefonu, kdy ho plně ovládáte přes aplikaci pro Android nebo iOS. Můžete ho však používat i jako samostatný přehrávač přes ovládací tlačítka na dně lahve. Hudba se pak přehrává z microSD karty, která je podporována až do kapacity 32 GB.

Spritz

Spritz je však zároveň neocenitelný pomocník při péči o vaše osobní zdraví. Přes aplikaci vám pomůže udržovat vyvážený pitný režim při jakékoli tělesné aktivitě. Určený je především pro ty, kteří holdují aktivnímu životnímu stylu. Tomu napovídá i jeho provedení v podobě robustní pogumované lahve, která je voděodolná a vydrží i poměrně dost nešetrné zacházení při prakticky jakékoliv činnosti včetně aktivního sportování. Vejde se přitom například do standardního držáku na cyklolahev, které se i podobá.

Spritz

Lahev má modulární konstrukci, takže jednoduše odšroubujete spodní část s reproduktorem a hudebním přehrávačem, kterou přitom můžete použít i samostatně. Tato část obsahuje i Li-Pol baterii se zabudovaným bezpečnostním obvodem, která se nabíjí přes klasický microUSB port, vystačí na 8 až 10 hodin přehrávání v závislosti na typu hudby a nastavené hlasitosti.

Spritz

Část se samotnou nádržkou na tekutinu tak můžete jednoduše umýt a sterilizovat, aniž byste se museli bát poškození elektroniky. K dispozici přitom budou lahve se dvěma kapacitami – 400 ml a 600 ml, které jsou zaměnitelné.

Spritz

V rámci kampaně na Indiegogo můžete mít za 35 dolarů (880 Kč) Spritz Workout Kit v Early Bird nabídce, který v sadě obsahuje Spritz Audio modul, 400ml Spritz lahev, 4 barevné silikonové prstence reproduktoru (modrý, růžový, zelený a oranžový), hliníkovou karabinu a standardní microUSB nabíjecí kabel. Maloobchodní cena této sady bude přitom 79,99 dolarů (2 020 Kč). Za 59 dolarů (1 490 Kč) můžete mít Spritz Marathon Kit, který navíc ještě obsahuje 600ml lahev využitelnou například při běhání. V tomto případě bude maloobchodní doporučená cena 99,99 dolarů (2 520 Kč). Předpokládané datum dodání je pak únor 2016.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 2. 12. 2015
  • Požadovaná částka: 25 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 31 481 dolarů (13. 11. 2015 19:00)

Pružnou solární nabíječku srolujete do kapsy

Solární nabíječky mají řadu omezení. Buď jsou kompaktní, ale v tom případě je jejich solární panel malý a nabíječka nemá takový výkon, nebo naopak mají velký panel, vysoký výkon, ale už je nedáte do kapsy. To neplatí o dánské nabíječce Heli-on, která se na Kickstarteru prezentuje jako nejkompaktnější solární nabíječka na světě.

Na první pohled vypadá jako kompaktní váleček, který má rozměry 11,3 × 3,6 × 2,8 cm a váží 105 gramů. Snadno strčíte do kapsy. V případě potřeby však polymerní solární panel o výkonu 3 W, který je plně flexibilní a jeho tloušťka je pouhý milimetr.

Heli-on

Polymerní solární články mají buňky tenčí než dva mikrometry. Jsou součástí třetí generace solárních článků a jsou označované jako organické solární články. Světloaktivní materiál je založený na uhlíku a celá solární článek je vyrobený z obnovitelných a netoxických materiálů.

Heli-on

Heli-on nicméně nabízí i zabudovanou lithium-iontovou baterii s kapacitou 2 600 mAh, která se může dobíjet solárním panelem i přes USB, takže jí využijete i při nepříznivém počasí jako powerbanku. Nabití iPhonu 6 by mělo s použitím panelu při slunečném počasí nebo vnitřní baterie trvat v průměru 2 až 3 hodiny.

Heli-on

Zabudovaná elektronika zajišťuje dosažení nejlepší nabíjecí účinnosti za všech okolností a za každého počasí. Jejím úkolem je naplno využít potenciálu solárního panelu, ať při dobíjení vnitřní baterie nebo při napájení externího zařízení. Heli-on má také LED indikátor nabíjení, který zobrazuje stav baterie.

Heli-on

Jeden bílý Heli-on může být váš včetně poštovného už za 625 dánských korun (2 260 Kč). Za 635 dánských korun (2 300 Kč) si pak můžete vybrat i barvu. Předpokládané datum dodání je pak červenec 2016.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 8. 1. 2015
  • Požadovaná částka: 500 000 dánských korun
  • Zatím vybráno: 344 231 dánských korun (13. 11. 2015 19:00)

Zdroje: indiegogo.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze