GadgetMix: inteligentní pedály jízdního kola a multifunkční obojek

4

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu o zajímavých gadgetech jsme pro vás vybrali inteligentní pedály jízdního kola, které fungují jako ochrana před zloději a navíc jako fitness tracker. Dalším trackerem je pak chytrý psí náramek, který však dokáže mnohem víc než jen sledovat polohu, ale pomůže vám například i s výcvikem.

Pedály zaznamenají polohu i ochrání před zloději

Krádeží jízdních kol před letní sezónou stále přibývá. U lepších jízdních kol, jejichž cena se pohybuje v řádu desítek tisíc, je přitom taková ztráta obzvláště citelná. Ochranou může být kvalitní zámek, ale speciální inteligentní pedály Connected cykle doplňují tuto možnost o neustálé monitorování polohy přes GPS a GLONASS. Navíc vás díky detekci pohybu přes tříosí akcelerometr upozorní, pokud se ho někdo pokusí ukrást.

Nejen, že neztratíte své kolo ani na okamžik z dohledu, ale pedály fungují i jako fitness tracker. Automaticky zaznamenávají ujetou trasu včetně všech parametrů, jako je rychlost, čas, stoupání i klesání. Všechny údaje jsou zasílány do cloudu, odkud se nahrávají do mobilní aplikace pro Android a iOS.

Pedály mají v sobě zabudovanou SIM, takže se obejdou bez Bluetooth i Wi-Fi. Pro přispěvatele na indiegogo.com mají tvůrci exkluzivní nabídku, která zahrnuje neomezené využívání bez dalších poplatků v Evropské unii, Švýcarsku, Rusku, USA, Číně a Izraeli. Přes mobilní data přitom probíhá i jejich aktualizace přes OTA.

Connected Cycle

Výhodou pedálů je, že nepotřebují externí nabíjení a jsou zcela autonomní. Energii si samy vyrábí integrovaným generováním při šlapání. Jsou také kompatibilní s jakýmkoli dospělým standardním jízdním kolem. Instalují se stejně snadno jako jakékoli jiné pedály, takže nepotřebujete žádné speciální dovednosti. Přesto se jich však nemůže zloděj jednoduše zbavit. Jsou chráněny aditivními kódovanými šrouby, takže je může sundat pouze majitel.

Pedály jsou vyrobeny z hliníku s plastovou zdrsněnou nášlapnou plochou. Plastové části budou k dispozici hned v pěti barvách – černé, červené, zelené, tyrkysové a oranžové. V rámci kampaně můžete mít pár pedálů už za 149 dolarů (cca 3 640 Kč). Konečná doporučená maloobchodní cena přitom buď 220 dolarů (cca 5 380 Kč). Dalších 15 dolarů (370 Kč) zaplatíte za poštovné. Předběžné datum dodání je pak prosinec 2015.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 27. 5. 2015
  • Požadovaná částka: 50 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 104 504 dolarů (1. 5. 2015 12:00)

S inteligentním obojkem budete mít psa pod kontrolou

Používáte pro monitorování své aktivity a sportování nějaký fitness tracker? Proč nevyzkoušet něco takového i se svým psem. První all-in-one obojek DogTelligent, který více než tři týdny před koncem kampaně již překročil požadovanou sumu na indiegogo.com, však nabízí mnohem víc.

Obojek je vyrobený z eloxovaného hliníku s povlakem z nerezové oceli. V jeho výbavě nechybí tříosý akcelerometr a vysokofrekvenční reproduktory. O spojení se kromě mobilních sítí, které by měly být k dispozici za měsíční poplatek, starají Wi-Fi 802.11 b/g/n (podpora 2.4GHz) a Bluetooth 4.0 Dual (podpora LE a Classic). O napájení zase pečuje integrovaná lithium-iontová baterie s životností přibližně 7 až 14 dní. K dispozici budou tři různé velikosti: malá (8 až 14 palců), střední (13 až 19 palců) a velká (18 až 27 palců).

DogTelligent

Obojek je perfektním nástrojem pro výcvik vašeho psa. Má zabudovanou vibrační signalizaci a ultrazvukovou píšťalku, jejichž prostřednictvím můžete dát vašemu psovi najevo, co po něm vlastně chcete. Aplikace DogTelligent navíc zahrnuje naprogramované základní povely – například sedni, lehni, zůstaň, které jsou přístupné jedním tlačítkem. Ultrazvukovou píšťalku navíc můžete nasadit, aby detekovala a zabránila nadměrnému štěkání. Už žádné okřikování psa, obojek to udělá za vás.

Integrované sledování zdravotního stavu pomůže srovnat úroveň aktivity vašeho psa s dalšími psi stejného plemene a věku. Můžete však i ukládat a sdílet veterinární záznamy. Veterinář tak může vidět aktuální úroveň aktivity psa, která může být ukazatelem možných zdravotních problémů.

DogTelligent

Virtuální vodítko a plot zase umožňuje udržet psa v bezpečí kdekoli a kdykoli. Virtuální plot funguje tak, že si ve vaší domovské Wi-Fi síti nastavíte schválenou zónu a aplikace vás upozorní, když jí pes opustí. Virtuální vodítko zase dovolí, aby se pes při procházkách pohyboval na volno. Psa přitom můžete ovládat kombinací zvuků píšťalky, vibrací a unikátní technologie, která simuluje tradiční trhnutí vodítka.

Při zaběhnutí psa nechybí možnost jeho lokalizace. K tomu máte k dispozici nejen GPS, ale poloha je zpřesňována i pomocí Bluetooth, Wi-Fi a mobilních buněk. Ve tmě vám ho navíc pomůžou odhalit zabudované LED diody.

V rámci kampaně můžete mít inteligentní obojek v černém provedení za 120 dolarů (cca 2 940 Kč), což je úspora 39 dolarů (950 Kč) proti očekávané maloobchodní ceně. Dalších 15 dolarů (370 Kč) musíte připlatit jako poštovné. Předběžný termín dodání je srpen 2015.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 27. 5. 2015
  • Požadovaná částka: 25 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 35 854 dolarů (1. 5. 2015 12:00)

Zdroje: indiegogo.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
A.M.
Tak jo pekne... Neznate nekdo neco co uz se prodava? Chci to nejlip do auta. Pripadne by slo vyuzit stary mobil, ale nemohu najit "spravnou" app. Poradi nekdo? Diky
Petr
S těmi pedály upadli na hlavu, ne? Dražší kolo za desítky tisíc má SPD nebo pořádné platformy a ne tuhle parodii na pedály. Navíc trackovat něco přes pedály a přenášet si to do mobilu? To už mohu rovnou trackovat mobilem.
Jakub Jílek
Jakub Jílek
Přesně, o horským kole nemluvme to je absolutně nemyslitelné ale i na nějaké kolo do města je tohle spíš na škodu. Úplně vidím jak z toho klouže noha... Tak třeba verze 2.0 bude mít smysl
ale fuj
"Integrované sledování zdravotního stavu pomůže srovnat úroveň aktivity vašeho psa s dalšími psi stejného plemene..." S dalšími psi??? To snad neeeeeeeeeeeee.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze