GadgetMix: energie v klíčence a bezpečné nabíjení

V dnešním díle našeho seriálu o gadgetech vám představíme dvě zařízení, které mají něco společného a tím je nabíjení. Praktickou malou powerbanku, která pochází ze Slovenska můžete nosit stále sebou na klíčích. Nabíječka z Finska se pak chlubí automatickým zapínám a vypínáním, což šetří elektřinu a minimalizuje riziko požáru.

Praktická klíčenka s powerbankou 3v1

Dnešní smartphony zvyšují svůj výkon rychleji, než roste kapacita baterií. Museli jsme si tak zvyknout na každodenní nabíjení. Přesto, když používáte smartphone k energeticky náročnějším činnostem, například se s ním na výletě navigujete, může se stát, že vám dojde energie v ten nejnevhodnější okamžik, kdy široko daleko není žádná zásuvka. Řešením jsou nejrůznější powerbanky, ale v tomto případě musíte dávat kromě telefonu pozor na další krabičku, což není vždy pohodlné.

Řešením je zajímavá powerbanka od slovenské značky CulCharge, která před dvěma lety slavila úspěchy se svými mini nabíjejícím kabelem, o kterém jsme v naší rubrice již tehdy psali. Jejich CulCharge PowerBank, která se svým vzhledem i rozměry podobá klíčům od auta, ve svých útrobách skrývá akumulátor s kapacitou 1 000 mAh. Její rozměry jsou 55 × 30 × 20 milimetrů a hmotnost pouhých 38 gramů, takže si jí můžete nosit neustále sebou.

CulCharge PowerBank

O tom, že na takový nápad uživatelé slyší, přitom svědčí i to, že jen dva dny od začátku kampaně na Indiegogo měl na svém kontě o čtvrtinu více peněz, než kolik autoři Viktor Reviliak a Jozefa Žemla původně požadovali.

CulCharge PowerBank navíc kromě baterie poslouží i jako datový kabel pro připojení smartphonu k počítači nebo jako nabíjecí kabel. Stačí připojit smartphone k microUSB nebo Lightning a vyklopit rameno s klasickým USB konektorem.

CulCharge PowerBank

V rámci kampaně na Indiegogo můžete mít jako Early Bird CulCharge PowerBank s microUSB za 27 dolarů (680 Kč). Za verzi s konektorem Lightning si připlatíte a vyjde vás na 36 dolarů (900 Kč). V obou případech ušetříte 10 procent z doporučené maloobchodní ceny. Poštovné je zdarma. Předpokládaný start dodávek je v prosinci 2015.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 11. 7. 2015
  • Požadovaná částka: 60 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 74 430 dolarů (29. 5. 2015 12:00)

Automatická nabíječka ušetří i ochrání

Velká část uživatelů po skončení nabíjení pouze odpojí od kabelu telefon, ale samotnou nabíječku nechají zapojenou do zásuvky. Do té přitom stále proudí elektřina, což je nejen plýtvání, ale od takové nabíječky hrozí i nebezpečí požáru.

Právě takový požár způsobený zapojenou nabíječkou byl impulsem, který vedl k vyvinutí nabíječky ASMO Charger. Ta je podle svých tvůrců první plně automatickou nabíječkou na světě, která neplýtvá elektřinou v pohotovostním režimu a zároveň dělá váš domov bezpečnější.

ASMO Charger

ASMO Charger se automaticky spustí po připojení smartphonu díky funkci USB On-The-Go, kterou disponuje většina moderních smartphonů. V případě, že vlastníte telefon bez této funkce, tak stačí pro spuštění nabíjení stisknout tlačítko na nabíječce. Ta se pak automaticky vypne, když je baterie plně nabitá nebo když je telefon odpojen.

Kromě toho nabíječka slibuje až dvojnásobnou rychlost nabíjení telefonů nebo tabletů proti standardním nabíječkám. Vybrat si můžete zástrčku pro USA, UK i EU a na druhém konci microUSB nebo Apple Lightning.

ASMO Charger

Nabíječku ve standardní bílé barvě můžete mít za příspěvek 35 dolarů (880 Kč). Pokud byste však chtěli něco speciálního můžete za 55 dolarů (1 390 Kč) sáhnout po LASTU LIMITED EDITION, která má unikátní ručně vyrobený kryt z finského dřeva od společnosti Lastu. Na dalších 15 dolarů (380 Kč) pak vyjde poštovné. Předběžný dodací termín je říjen 2015.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 26. 6. 2015
  • Požadovaná částka: 10 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 32 127 dolarů (29. 5. 2015 12:00)

Zdroje: indiegogo.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze