GadgetMix: Dual SIM pro iPhone a skutečné 3D fotografie ze smartphonu

1

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu o zajímavých gadgetech potěšíme všechny majitele chytrých zařízení s iOS, kterým jedna SIM nestačí a chybí jim funkce Dual SIM. S malou krabičkou nejen, že přidáte do iPhonu další číslo, ale můžete telefonovat i z iPadu nebo iPodu Touch. Laserový skener pak dovolí vytvářet smartphonem nebo tabletem skutečné 3D modely.

Z iPhonu udělá Dual SIM a iPad naučí telefonovat

Jsou situace, kdy se hodí mít víc než jen jedno telefonní číslo. Jedno může být služební a druhé soukromé nebo můžete mít na jednom například výhodnější volání a na druhém data. Nosit sebou dva mobilní telefony však nemusí být vždy úplně praktické. Na trhu sice existuje stále rozšiřující se nabídka telefonů s Dual SIM, ale ne každému se chce měnit telefon a někteří výrobci, jako například Apple, Dual SIM ani nenabízí.

Řešení pro majitele zařízení s iOS přináší přídavné zařízení PIECE, které má rozměry kreditní karty a je navrženo, tak, aby se vešlo do peněženky, kapsičky u košile nebo na zadní stranu telefonu. PIEC přes Bluetooth přidá do vašeho chytrého zařízení další číslo. Obě čísla pak můžete používat na stejném telefonu, jako by to byl regulérní Dual SIM.

PIECE

PIECE však stejně dobře funguje i iPodem Touch a iPadem a umožní tak telefonovat i s těmito zařízeními. Pokud se podaří vybrat více než 70 000 dolarů, slibují tvůrci aplikaci pro Android. Při vybraných 100 000 kanadských dolarech nabídne aplikaci pro Apple Watch, za 200 000 kanadských dolarů aplikaci pro hodinky Pebble a za 300 000 dolarů i aplikaci pro Windows Phone.

PIECE

PEACE však není pouze rozšířením o další SIM kartu, ale může fungovat i jako alarm pro vaši peněženku. Pokud se od sebe vzdálí na více než 10 metrů budou telefon i PEACE zvonit, aby se zabránilo ztrátě nebo odcizení. Využijete ho i v případech, kdy netušíte, kam jste svojí peněženku odložili a marně jí hledáte. Z aplikace v telefonu ho jednoduše prozvoníte. Stejně tak, ale můžete stisknutím funkčního tlačítka na zařízení spustit zvonění telefonu.

PIECE

O jeho napájení se stará Li-Ion baterie s kapacitou 550 mAh, což by mělo podle výrobce stačit na 150 hodin v pohotovostním režimu nebo čtyři hodiny hovoru. Samotný PEACE pak podporuje mobilní frekvence 850 MHz, 900 MHz, 1 800 MHz a 1 900 MHz.

PIECE

V rámci limitované nabídky pro největší nedočkavce můžete mít jeden z prvních PIECE v černé nebo bílé barvě včetně microUSB nabíječky už za 65 kanadských dolarů (1 240 Kč). Jeho předpokládaná maloobchodní cena přitom bude 119 kanadských dolarů (2 260 Kč). Předpokládané datum dodání je pak stanoveno na říjen 2015.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 10. 9. 2015
  • Požadovaná částka: 35 000 kanadských dolarů
  • Zatím vybráno: 27 623 kanadských dolarů (31. 7. 2015 11:00)

3D fotografie ze smartphonu nebo tabletu

K tomu, abyste vytvořili skutečné 3D fotografie, které bude možné použít i jako model pro 3D tisk nepotřebujete drahé kamery a další vybavení. Stačí vám k tomu malá krabička Bevel, kterou jednoduše zasunete do audiokonektoru svého obyčejného smartphonu nebo tabletu.

Bevel používá pro vytvoření 3D modelu pro oči bezpečné laserové světlo a stávající kameru na vašem zařízení s Androidem nebo iOS, se kterou plynule nasnímáte předmět nebo osobu, jehož 3D model chcete vytvořit. Výrobce se přitom chlubí, že je Bevel díky použitému laserovému světlu prvním příslušenstvím na světě, které je schopné zachytit reálné 3D fotografie, zatímco ostatní 3D příslušenství dosahuje iluze třetího rozměru pouze zvýšením hloubky ostrosti.

Bevel

Vytvořené 3D fotografie je možné otáčet, převádět na animované GIFy zachycující pohled z různých úhlů, přidávat pozadí, ale můžete je i sdílet na sociální sítě nebo posílat přátelům. Navíc je však můžete použít i pro tvorbu animací, design videoher nebo 3D tisk.

Bevel má přitom svou vlastní baterii, takže neubírá energii zařízení, ke kterému je připojený. Její kapacitu výrobce neuvádí, ale měla by vystačit na 20 až 30 minut nepřetržitého provozu. Dobíjet pak půjde klasicky přes kabel.

Bevel

V rámci limitované nabídky můžete mít Bevel v černém nebo bílém provedení už za 49 dolarů (1 210 Kč). Předpokládané dodání je v únoru 2016. Nabídka však platí pouze pro odeslání do některých zemí, které však nejsou blíže specifikované.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 27. 8. 2015
  • Požadovaná částka: 200 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 123 513 dolarů (31. 7. 2015 11:00)

Zdroje: kickstarter.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
ANO
Oboje zas trapny kickstarter ..... oboje je dalsi zarizeni k dobijeni, parada ..... misto druheho telefonu mam jen druhy telefon, pripojeny pres bluetooth (hadam, ze uz pak nepripojim treba handsfree).
Integrace v telefonu samozrejme nebude, aspon ne pohodlna ...... a nosit a nabijet dalsi kram, to se fakt vyplati. Vydrz ve standby tristnich par dni, kdyz tam pustim data, tak za chvili muzu znova nabijet ......

A tomu druhemu neverim, vsude jsou jen dva obrazky a nikde neni napsane jak to presne funguje ..... hadam, ze to bude velmi pomale a docela nepouzitelne ..... jinak by asi uvedli vic prikladu a video toho jak to funguje v realu .....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze