GadgetMix: dokonalý zvuk pro smartphone a váha s powerbankou

7

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu o zajímavých mobilních gadgetech jsme pro vás vybrali malou krabičku s vysokým zesilovačem, který vám zajistí dokonalý zážitek z hudby. Druhým gadgetem je pak váha, která vám pomůže vyhnout se při cestování letadlem nadváze, a navíc vám dobije i telefon.

Dokonalý zvuk do kapsy

Naše chytré mobilní telefony a další přenosné hudební přehrávače nabízí dostatečnou kapacitu pro uložení tisíců skladeb. Kvalitní zvuk je však v naprosté většině případů obětován ceně. A zvukový výstup není na takové výši, aby uspokojil náročné posluchače. Jejich omezení však dokáže překonat přenosný sluchátkový zesilovač Uamp, který má těsně před koncem kampaně na Kickstarteru na svém kontě více než 15,5násobek požadované částky.

Použití Uamp je velice jednoduché. Stačí ho prostě jen připojit mezi sluchátka a samotné zařízení. Zesilovač zesiluje audio signál, který je následně vyzařován reproduktorem nebo v tomto případě ve sluchátkách. Při slabém zesilovači je při vyšších hlasitostech zvuk více zkreslený.

Uamp

Výrobci přenosných hudebních přehrávačů jsou však omezeni velikostí i náklady. Skutečně kvalitní hi-fi zařízení jsou ve většině případů příliš drahá a velká, aby byla jednoduše přenositelná a dostupná průměrným uživatelům. Uamp však poskytuje prvotřídní kvalitu, kterou byste očekávali od high-endového audio zařízení za zlomek ceny proti standardním zesilovačům. Uamp je pětkrát výkonnější než zesilovač v iPhonu. Kromě drahých sluchátek přitom zvyšuje kvalitu zvuku i na těch levnějších.

Uamp

Navíc je skutečně miniaturní. S rozměry 43 × 43 × 9 milimetrů a hmotností pouhých 26 gramů ho jednoduše strčíte do kapsy. Jeho pouzdro je vyrobené z odolného hliníku. Kromě 3,5mm vstupu a výstupu na něm najdete dvojici tlačítek pro regulaci hlasitosti, tlačítko pro přepínání mezi pěti profily ekvalizéru a signalizační diodu. Jeden z profilů je přitom navržen speciálně pro streamovanou hudbu.

Vnitřní baterie přitom vystačí až na 10 hodin provozu a nabijete jí přes standardní microUSB konektor. Baterie je uživatelsky vyměnitelná a výrobce slibuje, že náhradní bude prodávat ve svém eshopu.

Uamp

Uamp můžete mít ve stříbrném nebo černém provedení už za 65 australských dolarů (cca 1 250 Kč), což je o 30 procent méně než kolik bude předpokládaná maloobchodní cena. Dalších 15 australských dolarů (290 Kč) pak zaplatíte za poštovné. Předpokládané datum dodání je červenec 2015.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 10. 4. 2015
  • Požadovaná částka: 15 000 australských dolarů
  • Zatím vybráno: 234 307 australských dolarů (4. 4. 2015 19:00)

Váha, která dobije telefon nebo tablet

Při cestování letadlem si musíte pečlivě rozmyslet, co si sebou vezmete, aby vaše zavazadlo nepřekročilo povolenou váhu a nemuseli doplácet přehnané poplatky za nadváhu. Praktická váha pro cestovateleAirScale, která necelý měsíc před koncem kampaně na indiegogo.com překročila požadovanou sumu, však nabídne něco navíc. Kombinuje totiž digitální váhu s praktickou powerbankou.

Váha má nosnost 40 kilogramů a váží s přesností na 100 gramů. Na LCD displeji s rozměrnými červenými číslicemi si můžete přepnout, zda chcete hmotnost zobrazit v kilogramech nebo librách.

Uvnitř AirScale jsou však i bateriové články od Samsungu s celkovou kapacitou 5 600 mAh, což by u většiny smartphonů mělo vystačit minimálně dvojí dobití. Se vstupním proudem 2A se nabije dvakrát rychleji než většina powerbank na trhu. Výstupní proud 2,4 A pak stačí nejen na nabíjení smartphonů, ale i tabletů.

AirScale

V rámci limitované nabídky můžeme mít AirScale už za 35 dolarů (cca 880 Kč). Výrazně tak ušetříte, protože doporučená maloobchodní cena bude 59,90 dolarů (cca 1 510 Kč). Navíc ještě stihnete část letošní sezóny. Předpokládané dodání v rámci kampaně je v červenci. Na pulty obchodů by se však měla váha dostat až v září.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 2. 5. 2015
  • Požadovaná částka: 10 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 10 995 dolarů (4. 4. 2015 19:00)

Zdroje: kickstarter.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
Tester
Pokud mám zařízení, kde je horší podání (téměř žádné) podání bassů, může tomu zesilovač pomoct?
trubiroh
pozdravujem aú tora ktory velmi zaujal vetou :"Naše chytré mobilní telefony a další přenosné hudební přehrávače nabízí dostatečnou kapacitu pro uložení tisíců skladeb" Viac ako polovica tlf. ma pamat 16 GB (max32) a kolko "tisicov" kvalitnych skladieb sa do neho zmesti ??? Pretoze ak su uz bude niekto kupovat "zlepsovatko zvuku" tak isto pocuva aj hudbu v bezstratovych formatoch (FLAC) !!! Inak je asi pakko ! Takze 16 GB = cca 68 skladieb ,,,,,,
Petr
Asi takhle - když pominu ty formáty - jasně ze FLAC - MP3 je pro hluchý.... Tak pokud mi telefon posílá ,,hov...o,, výstup tak tenhle kapesní zesilovač akorát zesílí ,,hov...o,, výstup - tyhle ,,kurví....ka,, většinou nemaj smysl - foun s dobrým výstupem a sluchátka kol 2000 a dál to nemá cenu řešit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze