GadgetMix: dokonalý spánek i zvuk pro skutečné znalce

2

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu vám ukážeme zajímavý budík, který ocení každý, kdo se chce pořádně a kvalitně vyspat a nesnáší neodbytné budíky, které ho spolehlivě vytrhnou ze snů v nejnevhodnější okamžik. Navíc pro vás máme i miniaturní, ale přesto vysoce výkonný reproduktor, který se nemusíte bát brát na pláž.

Spěte lépe a probuďte se čerstvější

Spánek je pro náš život nezbytný a bez kvalitního vyspání se příliš dlouho neobejdeme. To je také důvod, proč je tak velký zájem o různé systémy sledování kvality spánku a o budíky, které vás probudí v ten nejvhodnější okamžik, kdy je k tomu vaše tělo připraveno. Řekněme, že chcete vzbudit v osm hodin ráno, ale na základě průběhu vašeho spánku je nejvhodnější okamžik už v 7:45. Když budete probuzeni zrovna v tento okamžik, budete se cítit lépe a odpočinutěji než kdyby budík zazvonil už v osm.

Jedním z takových systémů je i Sense, který se uchází o přízeň komunity na Kickstarteru a nutno říct, že nadmíru úspěšně. Požadovaná částka 100 000 dolarů byla nasbírána za pouhých 7 hodin a nyní necelé čtyři týdny před koncem kampaně se již blíží k devítinásobku této sumy.

Sense je navíc prvním systémem, jenž nenabízí pouze informace o vašem spánku. Hlavní jednotka, která má podobu elegantní koule, a která vám neudělá na nočním stolku ostudu, totiž sbírá i údaje o prostředí ve vaší ložnici, včetně hluku, úrovně světla, teploty, vlhkosti a množství pevných částic ve vzduchu.

Citlivý mikrofon dokáže nahrát chrápání, mluvení ze spaní a zachytí i hluk, který by vás mohl v noci rušit. Reproduktor poslouží při přehrávání zvuků, které vám mají pomoc usnout, jako je bílý šum, růžový šum nebo uklidňující déšť, nebo naopak probudit, což může být provázeno světelnými efekty díky zabudovaným LED RGB diodám. Díky proximity senzoru pak stačí nad Sensem jen mávnout rukou, abyste zkontrolovali aktuální podmínky nebo ráno zastavili budík.

Sense

Nedílnou součástí systému je pak Sleep Pill, malý knoflík, který se jednoduše připojí k polštáři. Uvnitř obsahuje šestiosý akcelometr a gyroskop, který je schopen zachytit sebemenší pohyb při spánku. Naměřené údaje jsou bezdrátově přenášeny přes Bluetooth Low Energy a ANT+. Integrovaná baterie přitom vystačí na celý rok provozu. Pokud ho zapomenete při převlékání povlečení sundat, nemusíte se bát. Nejen, že je vodotěsný, ale je i odolný, takže mu vyprání neuškodí. K Sense přitom můžete připojit dva Sleep Pill pro vás a vašeho partnera.

Sense je navíc přes Wi-Fi připojený do domácí bezdrátové sítě, takže máte přes aplikaci ve smartphonu přístup k monitorování prostředí, k nastavení buzení i ke statistikám spánku odkudkoli. Ze všech senzorických dat a proměnách, které Sense sleduje, generuje aplikace Spánkové skóre pro předchozí noc.

Bere přitom v úvahu, jaký byl stav prostředí ve vaší ložnici, jaké byly poruchy vašeho spánku v průběhu noci, zda jste spali sami nebo jestli nebyl váš pokoj příliš jasný pro ideální noční odpočinek. Například dokonalé zatemnění může zvýšit vaše skóre o 10, zatímco opakované spuštění alarmu uprostřed noci může snížit skóre o -20. Sense vám nabídne dokonalý rozpis vašeho skóre, abyste mohli vyřešit vše, co vám brání k dosažení 100 bodů, což je maximum, každou noc.

V rámci kampaně na Kickstarteru může být Sense spolu s jedním Sleep Pill váš už za 99 dolarů (2 024 Kč), což je proti konečné ceně úspora 30 dolarů (613 Kč). V sadě se dvěma Sleep Pill pak Sense vyjde na 129 dolarů (2 638 Kč). Na výběr je přitom bílá a černá varianta. Poštovné vyjde na dalších 15 dolarů (307 Kč). Předpokládané datum dodání je listopad 2014.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 22. 8. 2014
  • Požadovaná částka: 100 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 891 605 dolarů (26. 7. 2014 14:00)

Supervýkonný Bluetooth reproduktor se vejde do kapsy džínů

Léto je čas dovolených, které nejraději v horkém počasí trávíme někde u vody, ať již u rybníka nebo na pláži, a i zde si chceme dopřát svou oblíbenou hudbu. Můžeme samozřejmě využít reproduktor ve svém telefonu nebo sluchátka, ale další oblíbenou možností jsou populární externí Bluetooth reproduktory. S jedním takovým se malá americká firma NudeAudio úspěšně snaží prorazit na Kickstarteru.

Nad jejím NudeAudio Super-M zaplesá srdce každého milovníka dokonalého zvuku. Nabízí čtveřici plnorozsahových vysoce výkonných neodymových driverů doplněných o pár pasivních radiátorů, které jsou rozmístěny po obou stranách Super-M, aby bylo dosaženo 360° zvuku. Ty jsou poháněny vysoce výkonnými zesilovači. Zabudovaná Li-ion baterie vydrží na 8 hodin provozu a dobíjí se přes microUSB konektor. Pro připojení zdroje zvuku poslouží úsporný Bluetooth 4.0 nebo 3,5mm jack. Navíc je však zde i zabudovaný mikrofon, takže reproduktor poslouží i jako hlasité handsfree.

Celé je to zabaleno do malé zaoblené krabičky, která má rozměry 146 mm × 76,5 mm × 28,5 milimetrů, takže se vám pohodlně vejde do zadní kapsy džínů. Kromě malých rozměrů však stejně tak potěší i dokonalé utěsnění celého pouzdra, které splňuje stupeň krytí IPX5, takže se nemusíte bát, že by po osprchování nebo postříkání vodou přestal fungovat. Stejně jako se nemusíte bát písku. Všechny konektory jsou kryty dokonale utěsněnými dvířky.

NudeAudio Super-M

Super-M je nabízen standardně v černé barvě a pak v řadě sezónních barev pro Podzim 2014: petrolej, švestka, borovice, ale výrobce hodlá v průběhu kampaně na Kickstarteru nabídnout i další speciální barevné edice. Jeden reproduktor Super-M v libovolné barvě přitom může být váš už za příspěvek 99 dolarů (2 024 Kč). Jedinou pihou na kráse je, že předpokládané datum dodání je v září 2014, takže letošní léto už nestihnete.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 15. 8. 2014
  • Požadovaná částka:75 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 381 451 dolarů (26. 7. 2014 14:00)

Zdroje: kickstarter.com, pocket-lint.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
polis
Na 2 fotkach se mi zda ze je ten Iphone 5S nejak vic podlouhly jakoby mel. 4.7 palce :)
woji
za ty prachy nebrat na dx.com podobnejch veci nabizeji spousty cca za 400kc

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze