Futuristické Google Glass realitou: používá je zakladatel Googlu

Včera jsme vás informovali o futuristickém konceptu brýlí od Googlu, které by mohly v budoucnosti znamenat revoluci v používání mobilních zařízení. Google je však s vývojem brýlí možná mnohem dál, než jsme si mysleli.

Včerejší zveřejnění konceptu brýlí Google Glass (dříve byl projekt nazýván Google Vision) vzbudilo celosvětový ohlas, a to nejen v technicky zaměřených médiích. Mít informace, které klasicky čteme z displeje telefonu, neustále před očima díky displejům integrovaných do brýlí, které umí i fotit a obsahují GPS, zní jako hudba budoucnosti a revoluční koncept.

TIP: přečtěte si o brýlích více v našem včerejším článku

Takto by měly vypadat Google Glass

Google je však ve vývoji možná dále, než se myslelo. Na charitativní akci se totiž s těmito brýlemi na nose objevil zakladatel Googlu Sergey Brin. Vzhledem k tomu, že brýle na první pohled opravdu nevypadají nijak zvláštně, si jich většina lidí v sále ani nevšimla. Zaznamenali je ale dva technologičtí blogeři, kteří se se Sergeyem Brinem v brýlích vyfotili. Zakladatel Googlu k brýlím pouze řekl, že se jedná o prototyp, více informací ale neprozradil. Dvojice blogerů poznamenala, že brýle vypadaly velmi lehce a směrem k pravému oku z nich vyzařovalo světlo, což by mohlo značit opravdu umístění určitého typu displeje.

Spoluzakladatel Googlu Sergey Brin a brýle Google Glass

Na druhou stranu se může jednat o virální reklamu, promyšlený marketing Googlu, obyčejnou maketu nebo jen hrátky ve Photoshopu. Můžeme však věřit i tomu, že se podobných brýlí od Googlu možná dočkáme dříve, než jsme si mysleli.

Zdroje: plus.google.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze