Foxconn pozastavil produkci v Šen-čenu kvůli koronaviru

Foxconn pozastavil produkci v Šen-čenu kvůli koronaviru
Fotografie: pixabay.com
  • Kvůli pár desítkám případů je v uzávěře celé město
  • Sídlí zde významné čínské značky i Foxconn
  • Problémy se tak mohou dotknout Samsungu i Applu

Pod dvou letech života v pandemii začíná minimálně v Evropě svítat na lepší časy. Kombinace příznivější mutace a očkování způsobila, že nás minimálně v dohledných měsících nečekají žádná drakonická opatření v podobě „lockdownů“. Naproti tomu Čína zvolila přístup nulové tolerance, který drží i po skončení olympijských her. Jako poslední se do přísné uzávěry dostalo město Šen-čen. Kvůli šedesáti pozitivním testům jsou všechny provozy vyjma těch nepostradatelných uzavřeny a všech 17 miliónů obyvatel musí povinně na testy, informuje o tom agentura Nikkei.

Zvláště nepříjemné je to i pro zbytek světa, protože se zde koncentrují velké technologické firmy. Mnoho čínských technologických gigantů, jako jsou Huawei, Tencent a Oppo, má sídlo v Šen-čenu, který se nachází nedaleko hranic s Hongkongem. Pokud se situaci nepodaří rychle vyřešit, problémy se přelijí i na další výrobce. Své výrazné zastoupení zde má i Foxconn, který dodává díly jak pro Apple, tak pro Samsung. Obě jeho místní továrny jsou přitom uzavřeny.

A aby toho nebylo málo, problémy hlásí i Šanghaj, nejlidnatější město v zemi, kde sídlí významný výrobce čipů SMIC. Metropole také zavádí nová omezení. Autobusy do jiných provincií budou zastaveny a každý, kdo se pokusí opustit město nebo do něj vstoupit, bude muset mít negativní PCR test. V neděli bylo v Šanghaji hlášeno 64 nových případů COVID-19.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze